Flere spillere på banen til lokal dagligvarebutik

Planerne er ændret, da der angiveligt er kommet flere spillere på banen, hvad angår lokal dagligvarebutik.

Flere spillere på banen til lokal dagligvarebutik
Kim Rørsø Trosbjerg og Cecilie Jedig Fleron kæmper lige nu sammen med andre borgere i lokalområdet for igen at få en indkøbsmulighed i Rørby. Arkivfoto: Jens Nielsen

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

Lokale borgere fra Rørby har i et stykke tid haft planer om at samle penge ind og købe bygningen, hvor Daglig’ Brugsen i Rørby tidligere lå, for derefter åbne en Min Købmand. De har derfor ligeledes afholdt borgermøde, hvor opbakningen var stor. Men lige nu er planerne ændret, og de afventer nye oplysninger.

Sidst i november sidste år lukkede Daglig’ Brugsen i Rørby. Det er ifølge mange borgere i området et stort tab for lokalområdet, og derfor meddelte Cecilie Jedig Fleron og Kim Rørsø Trosbjerg, begge borgere i Rørby, at de ville forsøge at samle penge ind således, at bygningen kunne købes, for at man kunne åbne en ny indkøbsmulighed for beboere i Rørby området. Nu er planerne dog ændret, da der angiveligt er kommet en anden spiller på banen.

Der er kommet nogle ændringer, som gør, at vi er nødsaget til at arbejde i ''baggrunden for en periode''. Borgmester Martin Damm har på et møde på Rørby Skole fortalt, at der er andre aktører, uden at kunne gå i detaljer. Vi har også modtaget mail fra Martin Damm om, at der nok skal komme en handlemulighed i Rørby. Han oplyser imidlertid ikke hvilken handlemulighed eller placeringen,” fortæller Kim Rørsø Trosbjerg.

Borgmester Martin Damm (V) bekræfter, at der er nogle, der kigger på mulighederne for at åbne en dagligvarebutik i området: ”Vi har haft nogle forespørgsler vedr. at åbne dagligvarebutik i Rørby. Mere kan jeg ikke sige på nuværende tidspunkt,” siger han.

Vil gerne samarbejde

Kim Rørsø Trosbjerg fortæller endvidere, at man lige nu er i det, man kan kalde den opklarende fase, hvor man ønsker at arbejde i baggrunden for ikke at arbejde sideløbende med den anden aktør.

Vi ønsker et samarbejde om muligt. Vores ønsker er stadig en Min Købmand, da det på mange måder ville skabe en mere lokal handlemulighed, da sortimentet bedre kan justeres til det enkelte behov.”   

Borgermødet udskydes indtil videre

Gruppen bag planerne om en lokal handlemulighed udskyder indtil videre borgermødet, som egentlig skulle være holdt inden for den næste måned. Men rykker derimod borgermødet et par måneder og håber på, at de til den tid ved lidt mere om, hvad der skal ske, hvad angår dagligvarebutik i Rørby i fremtiden.

”Vi udskyder borgermødet indtil vi ved mere. Men uanset er det bestemt positivt med en dagligvarebutik. Vi ønskede jo netop at lave omtale omkring det, så vi kunne få en handlemulighed. Så det glæder os, hvis der er flere, der har set det som værende godt for vores lokale by,” siger Kim Rørsø Trosbjerg, og fortsætter: Vi er utrolig glade for den opbakning vi har fået indtil nu, og det viser sig, at det måske har givet ''larm'' nok til at vi får en ny handlemulighed.

Del