Flere kommer op på cyklen

Flere borgere er kommet op på cyklen, og har fået oplevelser og cykelfællesskaber i forbindelse med optakten til Tour de France.

Flere kommer op på cyklen I Kalundborg Kommune er træningsforløbet foregået i samarbejde med TGU Cykling i Tømmerup. Her holdet fra TGU Cykling som deltog i Tour de Storebælt. Arkivfoto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

Det er ikke kun Tour de France-rytterne, der kører sig i god form frem mod Tour-starten i Danmark. Henover foråret har træningsforløb i de lokale cykelklubber på Sjælland fået flere borgere op på cyklen, og skabt oplevelser og cykelfællesskaber som optakt til Tour de France.

DGI Midt- og Vestsjælland har, med støtte fra Region Sjælland og seks sjællandske kommuner, bl.a. Kalundborg Kommune, henover foråret udbudt en række træningsforløb i cykelklubber henvendt til cykelentusiaster, der ønsker at komme ud på landevejene, men som måske har manglet det sidste rygstød til at komme godt i gang.

Formålet med træningsturene har været at hjælpe deltagerne ind i cykelfællesskaber gennem de lokale sjællandske cykelklubber, der har stået for afholdelsen af træningsforløbene.

I Kalundborg Kommune er træningsforløbet foregået i samarbejde med TGU Cykling i Tømmerup.

Vi ved, at fælles oplevelser og sammenhold kan være en kæmpe motivationsfaktor til at få folk til at dyrke idræt. Derfor vil vi meget gerne have flere folk til at cykle i cykelklubber og opleve det fællesskab, det giver at cykle sammen,” siger Bruno L. Hansen, formand i DGI Midt- og Vestsjælland.

Tour de Storebælt som gulerod

Cirka 80 motionister har deltaget i træningsforløbene, som har fundet sted i Roskilde, Lejre, Holbæk, Odsherred, Kalundborg og Slagelse Kommune. Tour de France-feltet kører gennem selvsamme kommuner, når 2. etape af verdens største cykelløb finder sted 2. juli – med start i Roskilde og mål i Nyborg.

På træningsforløbene har deltagerne fået mulighed for at starte træningen op i fællesskab med andre i cykelklubberne under kyndig vejledning af lokale trænere, mekanikere og vejkaptajner. Når træningsforløbet slutter efter fire fælles træninger, er det forhåbningen, at deltagerne fortsætter træningen sammen med andre.

Region Sjælland har været med til at støtte tilblivelsen af træningsturene og ifølge regionsrådsformand Heino Knudsen er det godt, når regionens borgere er aktive.

”I Region Sjælland er vi ikke bange for at sigte højt, når det kommer til at skabe attraktive rammer for idræt, bevægelse og sundhed. Samarbejdet er et godt eksempel på, hvordan en kæmpe begivenhed som Tour de France kan bruges som løftestang til at få flere til at cykle og blive en del af et socialt fællesskab, der samtidig har en positiv effekt på sundheden. Det er vi som region stolte over at støtte og være en del af,” siger regionsrådsformand, Heino Knudsen.

Træningsforløbene er blevet til i samarbejde med DGI Midt- og Vestsjælland, Region Sjælland og de seks sjællandske værtskommuner for Tour de France på Sjælland: Holbæk, Roskilde, Lejre, Odsherred, Kalundborg og Slagelse.

Som en del af initiativet har det også været muligt for de nye motionister at tilkøbe et startnummer til Tour de Storebælt - motionscykelløbet, hvor hele eller dele af ruten var identisk med 2. etape af Tour de France på Sjælland. Det løb af stablen, med stor succes, i lørdags den 11. juni.

Del