Flere internationale studerende til Kalundborg

"Der er stigende efterspørgsel på vores engelsksprogede uddannelser. Det taler godt ind i, at Absalon har et stort ønske om at udbyde en uddannelse i robotteknologi på engelsk, der er efterspurgt af industrien i Kalundborg"

Flere internationale studerende til Kalundborg

Af Jens Nielsen

Tendensen med faldende ansøgertal til flere uddannelser fortsætter. Internationale studerende i Kalundborg trækker dog ansøgertallene til en enkelt uddannelse op.

Det samlede antal 1. prioritetsansøgere til kvote 1 falder i år med 4 procent i forhold til 2023. Det oplyser Professionshøjskolen Absalon i en pressemeddelelse.

Dog har Absalon de seneste år oplevet en stigning i antallet af ansøgere til diplomingeniør i bioteknologi stærkt båret af den engelsksprogede profil Bachelor of Engineering in Biotechnology, hvor der i år samlet er 118 ansøgere til 1. prioritet mod 89 i 2023."Der er stigende efterspørgsel på vores engelsksprogede uddannelser. Det taler godt ind i, at Absalon har et stort ønske om at udbyde en uddannelse i robotteknologi på engelsk, der er efterspurgt af industrien i Kalundborg. Vi har tidligere i år fået afslag, men afsøger fortsat mulighederne,” siger Camilla Wang, rektor på Absalon.

I Kalundborg er der tilbagegang på diplomingeniør i maskinteknologi, der i år kun har fået 8 1. prioritetsansøgere sammenlignet med 17 sidste år og går således tilbage med 53 procent.

Del