Flere hurtigtest-centre lukkes

Hurtigtest centrene på Kalundborg Gymnasium og i Svebølle lukkes først i august. Arkivfoto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

PCR-test er mere effektive end hurtigtest i bekæmpelse af COVID19-deltavarianten, som lige nu spreder sig. Samtidig bliver flere borgere vaccineret. Derfor har Styrelsen for Forsyningssikkerhed besluttet at neddrosle antallet af hurtigteststeder. I Region Sjælland lukkes der gradvist ned for 16 hurtigteststeder. Heraf tre i Kalundborg Kommune. Der vil fortsat være maksimalt 20 kilometer til nærmeste teststed. Antallet af PCR-teststeder forbliver det samme.

I takt med at flere er blevet vaccineret mod COVID-19, daler behovet for COVID-19 test. I første omgang er det kun antallet af hurtigtest, der reduceres, da PCR-test er et vigtigt og mere effektivt værktøj i indsatsen mod deltavarianten, der aktuelt er i fremgang.

Derfor har Styrelsen for forsyningssikkerhed udarbejdet en plan for, hvordan testudbuddet gradvist kan blive reduceret. Det betyder, at for hver gang testaktiviteten inden for hurtigtest falder med 100.000 over en periode på syv dage i streg på nationalt plan, reduceres kapaciteten af hurtigtest tilsvarende.

For Region Sjælland betyder det, at regionen fra 2. august vil udbyde en kapacitet på 39.000 hurtigtest, mod de tidligere 52.000. Efterspørgslen er aktuelt faldet til ca. 20.000 daglige hurtigtest i regionen.

Regional tilpasning i samarbejde med kommuner og Falck

Mens antallet af hurtigtest styres fra nationalt hold, er det regionen, der i samarbejde med kommunerne og Falck finder ud af, hvor det er mest hensigtsmæssigt at skrue ned for testkapaciteten.

I Kalundborg Kommune lukkes hurtigtest centrene på Kalundborg Gymnasium (2. august) og i Svebølle (9. august). Tidligere er også centret i Gørlev blevet lukket.

Herefter er der mulighed for at få foretaget hurtigtest på Slagelsevej i Kalundborg, i Høng, i Havnsø og på Sejerø.

På https://coronasmitte.dk/raad-og-regler/kort-over-covid-19-testcentre opdateres adresser og åbningstider for test løbende.

Del