Flere hundrede til Forsvars- og Beredskabs show

Selvom det blæste med en meget frisk vind og var bidende koldt, så mødte flere hundrede, børn og voksne, op for at se på de mange spændende køretøjer.

Flere hundrede til Forsvars- og Beredskabs show
Hos Hjemmeværnet var der mulighed for at få mere viden om deres våben og så kunne interesserede, mest børn, blive malet i ansigtet med sløringsfarve. Foto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

Marinehjemmeværnet HVF251 Kalundborg inviterede, sammen med alle deres samarbejdskollegaer, til et kæmpe forsvars- og beredskabs arrangement på havnen i Kalundborg store bededag. Det blev et stort tilløbsstykke.

Med titlen ’Mød os i uniform’, var alle interesserede inviteret til et kæmpe forsvars- og beredskabs arrangement på havnen i Kalundborg store bededag, hvor marinehjemmeværnet HVF251 Kalundborg, som var arrangør, havde inviteret både politi, brandvæsen og beredskabsstyrelsen.

Og selvom det blæste med en meget frisk vind og var bidende koldt, så mødte flere hundrede, børn og voksne, op for at se på de mange spændende køretøjer og for at få en snak med de mange mænd og kvinder i uniform.

Hos brandvæsenet blev der delt røde plastic hjelme ud til børnene og der var mulighed for at sidde bag rattet i en brandbil.

Der var også stor søgning til politiets biler og motorcykel og folk stod i kø for at komme ombord på de to skibe fra Marinehjemmeværnet.

Hos Hjemmeværnet var der mulighed for at få mere viden om deres våben og så kunne interesserede, mest børn, blive malet i ansigtet med sløringsfarve.

Inden det store arrangement på havnen i Kalundborg var der lagt op til, at der både skulle komme en redningshelikopter som skulle lave en redningsøvelse ud for havneparken, og regionens gule læge helikopter skulle også lande på pladsen, men begge dele måtte aflyses grundet personalet havde haft for mange timer i løbet af natten.

I stedet havde Flyvevåbnet lovet en overflyvning med et F-16 fly, men på grund af den stærke blæst kunne det ikke lette fra basen i Jylland og blev derfor også aflyst.

Dagen bød også på grillpølser som Føtex havde doneret til arrangementet, også den del af arrangementet var populært.

Danmarks Befrielsesdag blev markeret

På slaget 12 genlød havneparken af sirener og horn fra de mange brand- og politibiler, beredskabskøretøjer og marinehjemmeværnets to fartøjer. Det var for at markere den 5. maj, som er Danmarks Befrielsesdag.

Del