Finn har været med fra begyndelsen af erhvervseventyret

"Men det er sjovt at have været med til at lave de forskellige ting, som fabrikken er blevet brugt til gennem tiden."

Finn har været med fra begyndelsen af erhvervseventyret
Fredag eftermiddag var Finn Roel Ringe fra Kalundborg med til indvielse af den canadiske virksomhed Comet Bio i Kalundborg. Foto: Ole Agerbæk

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

Fredag eftermiddag var Finn Roel Ringe fra Kalundborg med til indvielse af den canadiske virksomhed Comet Bio i Kalundborg. Oplevelsen var lidt speciel for ham, da han har været med længe før, at det hed Comet Bio.

Finn Roel Ringe var nemlig en af de folk, der var med fra begyndelsen i 2009. Dengang hed det Inbicon, som var ejet af DONG, og man lavede 2. generations bioethanol. 

”Man fik noget tilskud fra EU, fordi man dengang kunne se, man ikke skulle lave 1. generations bioethanol længere, men derimod 2. generation bioethanol i stedet. Alt blev bygget dengang, det var et forsøgsanlæg. Men så skete der jo det, at energipriserne faldt i 2014, og det var pludselig ikke længere så interessant at lave,” fortæller Finn Roel Ringe.

Håndsprit under COVID-19

Fabrikken stod hen indtil 2020, hvor fabrikken begyndte at producere håndsprit i forbindelse med COVID-19, hvor der var så stor en efterspørgsel på netop håndsprit, at de nuværende producenter ikke kunne følge med.

”Jeg kom tilbage herude igen, men denne gang lavede vi håndsprit, som der var stor efterspørgsel på. Det sluttede også, og nu er jeg altså her igen i dag, hvor jeg dog sidder i logistikafdelingen. Men det er sjovt at have været med til at lave de forskellige ting, som fabrikken er blevet brugt til gennem tiden, og det er jo klart en fordel at jeg kender anlægget. Ligesom det er dejligt, at det kan bruges i stedet for, at det bare står hen,” fortæller Finn Roel Ringe.

Flere har været med på hele rejsen

Borgmester Martin Damm (V) husker også, at flere har været med fra begyndelsen af erhvervseventyret: Det var gode folk som i 2009 var med til at starte anlægget dengang det hed Inbicon, og jeg kan med glæde se nogle af dem igen i dag, så flere har været med på hele rejsen, sagde Martin Damm i sin tale til indvielsen fredag eftermiddag hos Comet Bio.

Det tidligere Inbicon fabriksanlæg i Kalundborg blev i april 2020 solgt til den kendte erhvervsmand Karsten Ree. Fabriksanlægget blev ombygget, hedder i dag Meliora Bio, og producerer i dag bioethanol samt præbiotika, som bruges som tilsætning i fødevarer. Fabrikken bruger halm som råvarer, og er altså i partnerskab med den canadiske virksomhed, Comet Bio, der netop har indviet deres fabrik i Kalundborg fredag eftermiddag.  

Del