Finanslov styrker vores nære velfærd.

Læserbrev:

Finanslov styrker vores nære velfærd
 
Der er netop indgået en finanslovsaftale på Christiansborg, som markant styrker velfærden i kommunerne. Både for børn og ældre. Det er hårdt tiltrængt. I mange år har vi desværre oplevet en udhuling af vores fælles velfærd, som er gået ud over dem, der har mest brug for støtte fra et stærkt fællesskab. 
 
Allerede i foråret aftalte regeringen med kommunerne, at der kommer markant flere penge til velfærd næste år. Det betyder, at pengene følger med, når der bliver flere ældre. For hvis flere ældre skal deles om det samme antal medarbejdere, så vil det jo være en forringelse for den enkelte. Der blev også indgået en mere retfærdig udligningsaftale, som sikrer bedre rammer til velfærden i en kommune som Kalundborg.


 
Med finansloven udbygger vi velfærden endnu mere. Der er især to områder, vi gerne vil fremhæve: Børn og ældre. 
 
For det første, så kommer der nu penge til flere voksne omkring børnene i vores daginstitutioner. For det er afgørende for et trygt børneliv, at det foregår i gode og trygge rammer. Alle børn uanset baggrund skal sikres de bedste rammer for en god start på livet. Vi skal især have løftet normeringerne i de daginstitutioner, hvor der i dag er en meget lav normering. 
 
Vi har i dette år set flere gruopvækkende afsløringer af, hvordan ældre medborgere behandles helt og aldeles uværdigt. Derfor er der nu også sat penge af til flere hænder i ældreplejen. Men antallet gør det ikke alene.  Vi vil også styrke uddannelsen til social- og sundhedsassistent, så vi kan få uddannet flere dygtige medarbejdere de kommende år. Blandt andet skal mange af dem, der i dag arbejder ufaglært i ældreplejen, have en social- og sundhedsuddannelse. 
 
Vi befinder os stadig midt i en coronakrise, som sætter et stort præg på hele vores samfund. Andre gange er kriser blevet brugt til at skære ned på velfærden. Sådan skal det ikke være denne gang. Vi skal ikke bare fastholde velfærden. Vi skal også udbygge den. Vi skal investere i mennesker, det betaler sig.

Venlig hilsen

Rasmus Horn Langhoff – Sundhedsordfører for Socialdemokratiet
Tina Beck-Nilsson – Borgmesterkandidat for Socialdemokratiet

Del