Femte og sidste Royal Run-førfest for hele familien

Søndag den 5. maj kl. 12-16 står i fællesskabets og idrættens tegn, når den sidste Royal Run førfest løber af stablen.

Femte og sidste Royal Run-førfest for hele familien
Det bliver en begivenhed, hvor motion og fællesskab forenes. Arkivfoto: Jens Nielsen.

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

Søndag den 5. maj kl. 12-16 står i fællesskabets og idrættens tegn, når Amfi Vestsjælland, Vestsjællands Wake og Surf Klub, Kalundborg Roklub og løbeholdet fra Helix Lab præsenterer deres bud på den sidste Royal Run førfest.

Det bliver en begivenhed, hvor motion og fællesskab forenes. Dagen starter med en velkomst ved Amfi Vestsjællands servicebygning kl. 12. Som altid er der en løbe/gårute – denne gang på 2,5 km i let kuperet terræn med varieret underlag - grus, asfalt, græs, perlesten og skovsti.

”Førfesten falder perfekt sammen med vores sæsonåbning. Vi er en ny forening og Danmarks billigste wakeboardklub, så for os er denne førfest en mulighed for at vise, hvad vi kan tilbyde. Vi ligger smukt og lægger vægt på at skabe bæredygtige fællesskaber på tværs af generationer. Vand indbyder til leg og glæde – og som ekstremsport kan wakeboard alt det og mere til,” siger David Leunbach fra Vestsjællands Wake og Surf Klub.

Derudover byder dagen på en blanding af aktiviteter og motionsoplevelser ved Surfsøen. Man kan gratis prøve at stå på wakeboard, få undervisning i SUP og deltage i et race og prøve forskellige bådtyper inden for kajak. Der er rig mulighed for at købe mad og drikke i Amfi Vestsjællands servicebygning i løbet af hele arrangementet.

”Vi glæder os til at være værter for denne sidste førfest i vores skønne omgivelser. Vi er jo en kulturforening, der ikke ellers arrangerer sportsbegivenheder, men i kraft af vores samarbejde med wakeboard-klubben, udvider vi også vores palette,” siger Morten Kyst fra Amfi Vestsjælland.

Gode muligheder for tilflyttere

Nanna Uhrbrand Blume fra Helix Lab fortæller, at en af Helix Labs vigtigste opgaver er at få de studerende til at falde godt til i Kalundborg.

Så de får lyst til at blive for at arbejde og bo her efter deres uddannelse. Så da vi blev spurgt, om vores studerende ville stå for denne førfest var det en oplagt mulighed for at vise dem alt det Kalundborg Kommune kan tilbyde, også udenfor bygrænsen. De glæder sig meget, ikke mindst til wakeboard,” siger hun.

Der er gode parkeringsmuligheder og bus 520 går lige til døren. Arrangementet foregår fra kl. 12-16. Der er lidt gratis vand og snacks til rådighed og ved regnvejr kan der søges læ under servicebygningens overdækkede terrasse.

Program for hele familien:

Ved Amfi Vestsjællands servicebygning

  • Kl. 12. Kort velkomst ved foreningerne og opvarmning ved Helix Labs løbehold. Amfi`s nye klokkestabel med en 450 tung kirkeklokke, der tidligere har hængt i klokketårnet i Sankt Jakobs kirke på Østerbro vil blive indviet, når løbet skydes i gang. Efter en ganske kort tale v/ Amfis tidligere formand, Dan Bisp, der har været tovholder på projektet, vil løbet blive skudt i gang, når der tælles ned med 5 klokkeslag fra 5 til 0. Det vil blive første gang klokken tages i anvendelse.
  • Kl. 12.15 Løbsstart – 2,5 km rute i let kuperet terræn med varieret underlag - grus, asfalt, græs, perlesten og skovsti.

Ved Surfsøen

  • 12.15 – 16.00                 Gratis prøveture på wakeboard – der er våddragter i alle størrelser og svømmeveste til rådighed
  • 12.30 – 13.15                ”Pulsen op på SUP”: Kort introduktion ved Bevæg dig for livet til SUP og sikkerhed, og så skal vi i gang på boardet med fitness og et lille race. For at være med er det et krav, at man kan svømme. 8-10 personer. Først til mølle. Minimum 12 år.
  • 13.30 – 14.15                ”Pulsen op på SUP”: Samme som ovenstående. 8-10 nye deltagere.
  • 14.30 – 15.45                Kalundborg Roklub laver kajak undervisning – prøv forskellige kajaktyper

Vær opmærksom på, at løbe-/gåruten ikke er velegnet til rollator, kørestol, barnevogne og andet med hjul. Dog kan man nyde naturen omkring Amfiscenen – her er gode stier og adgangsforhold.

Der er arrangeret i alt 5 Royal Run førfester inden selve Royal Run den 20. maj. Førfesterne er blevet afholdt forskellige steder i Kalundborg Kommune med forskellige arrangører.

Del