Fem mænd kendt skyldige i dobbelt bandedrab

– Dræbte tre, bror, vi har vores hævn, lød det blandt andet på en krypteret beskedtjeneste på en af de tiltaltes telefoner.

Fem mænd kendt skyldige i dobbelt bandedrab

Af Jens Nielsen

Fem mænd er kendt skyldige i et dobbeltdrab i Kalundborg, der fandt sted den 17. november 2020 på parkeringspladsen ved Meny. Det har Retten i Holbæk afgjort mandag. En sjette mand, der også var tiltalt i sagen, er blevet frifundet.

Retten lægger især vægt på mændenes færden og brug af krypterede telefoner op til drabet. Her blev der blandt andet kort efter skyderiet på parkeringspladsen sendt beskeder, som beskrev drabene.

– Dræbte tre, bror, vi har vores hævn, lød det blandt andet på en krypteret beskedtjeneste på en af de tiltaltes telefoner.

Gerningsmændene skød tre mænd ved en bil. To døde, mens den tredje overlevede. De forurettede var ramt af adskillige skud i blandt andet bryst og hoved.

Fire af de seks tiltalte mænd menes at have relation til den forbudte bandegruppering Loyal To Familia, LTF. Gruppen var i 2020 i konflikt med banden, der af politiet har fået navnet Sydkystgruppen.

Dobbeltdrabet skete på parkeringspladsen foran Meny på Nørre Alle i Kalundborg. Og retten mener, at drabene blev udført som en hævnaktion for en kidnapning, der fandt sted et par uger før skyderiet.

I forbindelse med skyderiet stjal gerningsmændene flere biler, der blev brugt til at fragte mændene fra Brøndby til Kalundborg og tilbage igen.

Den ene – en Volkswagen Transporter – blev brugt til transporten af de fire, der skød. Bilen blev efterfølgende fundet udbrændt.

En anden bil – en Audi – blev brugt til transporten fra yderkanten af Kalundborg og tilbage til Brøndby. Den havde fået norske nummerplader i forbindelse med drabet.

Alle mændene har gennem hele sagen nægtet sig skyldige.

Der falder muligvis dom i sagen senere mandag.

Del