Fem mænd får livstid for dobbeltdrab og drabsforsøg

Dommen lyder på livstid, ligesom to er blevet udvist. Men en dømt mand er forsvundet, og er nu eftersøgt af politiet.

Fem mænd får livstid for dobbeltdrab og drabsforsøg
Sagen handler om skuddrab på parkeringspladsen ved supermarkedet Meny i Kalundborg tilbage i november 2020. Foto: Jens Nielsen

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

Østre Landsret har tirsdag kendt seks mænd skyldige i drab og drabsforsøg eller medvirken hertil i forbindelse med skyderiet på parkeringspladsen ved Meny i Kalundborg tilbage i november 2020. Det skriver Ritzau i en pressemeddelelse.

Sagen handler om skuddrab på parkeringspladsen ved supermarkedet Meny på Nørre Allé i Kalundborg tilbage i november 2020, hvor tre mænd blev skudt. To af dem afgik ved døden, mens den tredje overlevede.

Mand dømt for dobbeltdrab samt drabsforsøg er eftersøgt

Den ene af de seks blev frifundet, da sagen blev behandlet i byretten, mens de øvrige fem blev idømt fængsel på livstid. Derfor har den 23-årig, som den eneste af de seks, været på fri fod under behandlingen af sagen i landsretten. Men han dukkede ikke op ved tirsdagens retsmøde, hvor kendelsen om skyld blev afsagt, og han er nu eftersøgt.

For landsretten har anklagemyndigheden præsenteret en række nye beviser mod den 23-årige, som har været udslagsgivende i sagen. Det drejer sig blandt andet om oplysninger om hans telefons placering på forskellige tidspunkter. Det skriver Ritzau i pressemeddelelsen.

Fem dømt til livstid

Dommen lyder på livstid, ligesom to er blevet udvist. Dertil er de idømt opholdsforbud på ti år, der gælder en række geografiske områder i København og på Sjælland, hvor LTF-banden har 'hjemmebane'. Det skriver Ekstra Bladet.

Drabene på P-pladsen var hævn for et overfald på et medlem af banden Loyal To Familia (LTF). Ofrene tilhørte, ifølge politiet, en gruppe kaldet Sydkystgruppen.

Efter at Retten i Holbæk dømte de fem, blev to andre mænd sidenhen dømt for at have haft ledende roller i forbindelse med likvideringerne. De blev begge idømt livstid, men har anket til Østre Landsret, hvor deres rolle i sagen på et senere tidspunkt skal bedømmes, ligesom sagen mod de seks nu er blevet det, skriver Ritzau.

Del