Farverig Pride gennem Kalundborgs gader

En begivenhed der fejrer kærlighed, mangfoldighed og inklusion.

Farverig Pride gennem Kalundborgs gader
Der blev lavet en lille generalprøve på en Pride tilbage i 2019 ved Meny. Arkivfoto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

LGBT+ Ungegruppe Vestsjælland (LUV) venter op mod 150 deltagere til Kalundborg Pride lørdag den 6. juli. En Pride med ønske om at lytte, forstå og gøre en forskel.

LGBT+ Ungegruppe Vestsjælland arbejder lige nu med de sidste detaljer for en Pride lørdag den 6. juli, med et stort optog gennem gaderne i Kalundborg for til sidst at ende i Kalundborg Havnepark hvor der vil være musik, dans, debat og relevante taler. En begivenhed der fejrer kærlighed, mangfoldighed og inklusion.

Priden starter ved Meny på Nørre Alle kl. 11 hvor der bydes på kaffe og kage, derefter går optoget klokken 12 gennem gaderne i Kalundborg for at nå frem til Kalundborg Havnepark omkring kl. 13 hvor der er velkomst ved Pylle Quaade, der er idémager bag LGBT+ Ungegruppe Vestsjælland.

”Vi lavede en lille generalprøve på en Pride tilbage i 2019 ved Meny og så var min ide, at vi skulle skiftes til at lave en Pride mellem kommunerne Kalundborg, Holbæk og Odsherred en gang om året, men Holbæk blev så glade for det, at de vil have deres egne Pride hvert år, men det er første gang vi arrangerer en Pride i den størrelsesorden i Kalundborg, hvor vi forventer op mod 150 deltagere,” fortæller Pylle Quaade, og fortsætter, ”Kalundborg Kommune står lige for at godkende en mangfoldighedspolitik i Kommunalbestyrelsen så det er jo også en markering af, at vi har fået en mangfoldighedspolitik og så synes jeg jo også det forpligter os som borgere at fortælle vores kommunalpolitikere hvor vi synes det halter og hvor man med små midler kan gøre nogle fornuftige tiltag, så jeg håber Priden bliver en slags mini folkemøde.”

I havneparken bydes der både på musik, dans og ikke mindst debat. Bl.a. deltager Karla Rosalina i debatten. Hun er regnbuebarn og har tre mødre og en far. Hun er kendt fra TV-serien Karla har fire forældre. I debatten deltager også en repræsentant fra Forældrestøtte til transkønnede børn samt en repræsentant fra Copenhagen Pride.

Kalundborg Pride slutter sidst på eftermiddagen med en koncert af Dina Rebekka, som oprindeligt er fra Svebølle. Hun synger meget personlige sange om diverse relevante ungdomstemaer såsom seksualitet/identitet, mentalt helbred og kærlighed. I dag er hun bosiddende i Lemvig.

”Socialt ansvar bør inkludere alle kommunens borgere. Kalundborg Pride er tænkt som en mulighed for at tale om især unges trivsel. Homoseksualitet og transkønnethed findes og er fakta, hvordan undgår vi chikane og fremmer menneskerettigheder, gensidig respekt og anerkendelse. Ingen fortjener nedgørende tilråb, mobning og had kriminalitet. Slet ikke børn og unge. De skal styrkes, så de blive gode voksne, der kan bidrage til en sund udvikling vi alle kan være stolte af. Så vores Pride er en fælles sag med ønske om at lytte, forstå og gøre en forskel,” siger Pylle Quaade.

Del