Fang den største hornfisk

Kalundborg Havnepark udgør den autentiske og atmosfærefyldte kulisse omkring en hel lørdag hvor der er konkurrence om at fange den tungeste hornfisk. 

Fang den største hornfisk
Kalundborg Havnepark udgør den autentiske og atmosfærefyldte kulisse omkring en hel lørdag hvor der er konkurrence om at fange den tungeste hornfisk. Arkivfoto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

Fishing Zealand afholder i samarbejde med Kalundborg Kommune, Høng- Gørlev og Kalundborg Sportsfiskerforening Hornfiskefestival lørdag d. 13. maj. Kalundborg Havnepark udgør den autentiske og atmosfærefyldte kulisse omkring en hel lørdag hvor der er konkurrence om at fange den tungeste hornfisk.

I denne tid svømmer store stimer af hornfisk mod kysterne på Vestsjælland. Det er derfor tid til at finde fiskegrejet frem, og kaste blinket ud efter de velsmagende og flotte fisk med de grønne ben. Er du dygtig, kan du samtidig sætte krogen, i en af de flotte præmier, ved dette års Hornfiskefestival. 

I Havneparken i Kalundborg, afvikles der lørdag d. 13. maj Hornfiskefestival. Under festivalen vil der bl.a. være mulighed for at dyste om en lang række flotte præmier. Således præmieres de fem tungeste hornfisk i kategorierne børn under 12 år, unge under 18 år og endelig voksne. Konkurrencen er dermed for alle, og der er mange flotte præmier på højkant.

Har du aldrig prøvet at fiske før, så er der alligevel mulighed for at være med i konkurrencen. Ved Havneparken vil det nemlig være muligt at låne fiskeudstyr, og samtidig vil dygtige medlemmer fra sportsfiskerforeningerne i Høng, Gørlev og Kalundborg, stå klar til at hjælpe dig godt i gang med fiskeriet efter de hornfisk, som svømmer helt ind i Kalundborg Havn.

I konkurrencen må der fiskes fra alle kyster i Kalundborg Kommune, så der er masser af muligheder, for at benytte konkurrencen, til en god forårstur i naturen. På hornfiskefestival.dk kan der læses mere om programmet, præmier og tilmelding.

Masterchef-vinder til Hornfiskefestival

Der er horn-dogs og andre hornfiske-lækkerier på menuen, når Masterchef-vinder Rasmus Fisker står klar ved komfuret i forbindelse med årets Hornfiskefestival lørdag den 13. maj. Rasmus Fisker, der selv er ivrig lystfisker og UV-jæger, har lovet, at få det bedste frem i hornfisken.

Hornfiskefestivalen arrangeres i et samarbejde mellem Kalundborg Kommune, Fishing Zealand og de tre sportsfiskerforeninger i Høng, Gørlev og Kalundborg og er støttet af Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse og Destination Sjælland.

Program lørdag d. 13. maj:

00.00 - Fiskekonkurrencen starter og der må fiskes fra alle kyster i Kalundborg Kommune08.00 - Pladsen på Havneparken i Kalundborg åbner og indvejning af fangster ved dommerbordet åbner. På Havneparken står medlemmer fra både Høng, Gørlev og Kalundborg Sportsfiskerforeninger klar til at hjælpe dig med at fange din første hornfisk. Aktiviteten slutter kl. 15.00.15.00 - Konkurrencen slutter og alle fisk skal være indvejet ved dommerbordet15.30 - Præmieoverrækkelse på Havneparken, Vestre Havneplads 5, 4400 Kalundborg. 

Fakta:

I løbet af maj, styrer kæmpe stimer af hornfisk mod Danmark. Faktisk er hornfiskene ude på lidt af en svømmetur, for de kommer hele vejen ovre fra De Britiske Øer, hvor de har overvintret. I Danmark søger hornfisken helt ind på det lave vand, hvor de både gyder og æder løs af bl.a. børsteorme, småfisk og rejer. Hornfisken kan blive helt op til en meter lang og veje over et kilo.

Del