Færre og færre børn cykler

Over 680 skoler deltager lige nu i den landsdækkende kampagne.

Færre og færre børn cykler Cyklistforbundet opfordrer forældre til at støtte op om deres børns cykling. Foto: Cyklistforbundet.

kontakt@tv-kalundborg.dk

Færre og færre børn cykler, men forældre kan være med til at bryde den onde cirkel. Cyklistforbundet opfordrer forældre til at støtte op om deres børns cykling, når kampagnen Alle Børn Cykler den 5.-18. september kører på flere af kommunens skoler, og skoleelever dyster om flest cykeldage.

Over 680 skoler deltager lige nu i den landsdækkende kampagne, Alle Børn Cykler, hvor typisk op imod 100.000 elever på klassebasis dyster om flest dage på cyklen.

Al cykling tæller i jagten på cykeldage - til og fra skole, i fritiden til spejder, sport og vennebesøg samt cykelture med familien i weekenden. Ifølge vicedirektør i Cyklistforbundet, Jane Kofod er det vigtigt, at forældrene bakker op om deres børns cykling.

”Forældrene kan fx hjælpe deres børn til at blive glade cyklister ved, at vise det gode eksempel; altså ved at cykle selv. Men de kan også sørge for at cykeludstyret er i orden – at cyklen er i orden og pumpet, så det er en god oplevelse for barnet at cykle. Og så kan de lave en fast aftale med børnene om, at de skal cykle som en del af Alle Børn Cykler kampagnen,” siger hun.

Alle Børn Cykler kampagnen har næsten aldrig været vigtigere. Færre og færre børn cykler, og en helt ny undersøgelse viste, at hver 4. barn ikke havde cyklet den seneste måned.

”Det er virkelig vigtigt, at vi får knækket den kurve, da det af mange årsager er vigtigt at børn cykler til skole og fritidsaktiviteter. Det er sundt og det giver dem også en stor frihed, at de kan transportere sig selv,” siger Jane Kofod.

Ny præmie til udskolingen

Kampagnen, som Cyklistforbundet kører i samarbejde med Jyske Bank og Novo Nordisk Danmark, sluttes af med at kåre årets børnecyklist og årets vinderklasse, hvor elever og lærer kan se frem til at modtage en lækker mountainbike sponseret af HF Christiansen.

Som noget nyt har Alle Børn Cykler i år et specielt tilbud til udskolingsklasserne, og de kan vinde en ekstra præmie. Blandt de deltagende udskolingsklasser bliver der trukket lod om et gavekort på 3.000 kroner fra Coop365 til en klassefest.

Del