Fællessang med sømandsviser til 'Vild med Vand'

Titlen på den ’våde dag’ er Vild med Vand og hvad er så mere naturligt end, at synge en række sømandsviser.

Fællessang med sømandsviser til 'Vild med Vand'
Sangkraft Kalundborg inviterer til fællessang på Gisseløre, både kl. 11 og kl. 13.30, med sanger og projektleder hos Sangkraft Kalundborg, Nickie Johansson, i spidsen for fællessangen. Foto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

I forbindelse med det store arrangement på lørdag Vild med Vand, vil der også være mulighed for at synge med på en lang række af populære sømandsviser til fællessang på Gisseløre, eller bare nyde de glade viser fra Nickie Johansson, sanger og projektleder hos Sangkraft Kalundborg.

Sejlklubben, roklubben, sportsdykkerne, havfiskerne, bådelauget på Vesthavnen, Det Maritime Værksted og flere andre aktører er klar på lørdag den 10. juni med masser af aktiviteter på vandet, i vandet og under vandet, på både Vesthavnen og på Gisseløre.

Titlen på den ’våde dag’ er Vild med Vand og hvad er så mere naturligt end, at synge en række sømandsviser.

Sangkraft Kalundborg inviterer derfor til fællessang på Gisseløre, både kl. 11 og kl. 13.30, med sanger og projektleder hos Sangkraft Kalundborg, Nickie Johansson, i spidsen for fællessangen.

Nickie Johansson er lyrisk sopran og uddannet klassisk sanger fra Det Fynske Musikkonservatorium.

Med sig har hun akkordeonisten Julie Holmegaard Schade, som har boet det meste af sin barndom i Kalundborg. Hun har gået til spil hos Heidi Bjerborg, som nu er leder af Musisk Skole Kalundborg. Julie er uddannet fra Det Kongelige Danske Musikkonservatoriums solistlinie for få år tilbage og er således nu tilbage på hjemegnen.

”Vi håber, at få stor fornøjelse af hende og ikke mindst instrumentet ved mange lejligheder i hele kommunen fremover. Akkordeon er et spændende instrument med mange klangfarver og en vældig styrke - og så fungerer det uden forstærkning,” fortæller Nickie Johansson.

(På et akkordeon kan man – i modsætning til på harmonikaen – spille med melodibas, hvor tonerne kan sammensættes til akkorder nøjagtigt som de er komponeret)

Mellem fællessangene vil Julie Holmegaard Schade og Nickie Johansson give et par numre ved vandet.

Til fællessang på Gisseløre kan synges med på: Den sømand han må lide, Solskin ombord, En sømand har sin enegang, Fra Engeland til Skotland, Alle sømænd er glade for piger, Så længe skuden kan gå, Åbent landskab og En sømand elsker havets blå.

En hel dag med fokus på aktiviteter på vandet, i vandet og under vandet

Del