Fælles march mod mobning og mistrivsel

Den 5. december er der fælles march i Kalundborg til fordel for Julemærkehjemmene. Fokus er på børns kamp mod mobning og mistrivsel.

Fælles march mod mobning og mistrivsel Den 5. december er der fælles march i Kalundborg til fordel for Julemærkehjemmene. Fokus er på børns kamp mod mobning og mistrivsel.

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

Den 5. december er der fælles march i Kalundborg til fordel for Julemærkehjemmene. Fokus er på børns kamp mod mobning og mistrivsel.

Søndag den 5. december er der mulighed for lidt frisk luft og let motion. Derudover at støtte op om børns kamp mod mobning og mistrivsel, så de kan genfinde glæden og det gode børneliv. Det er nemlig dagen, hvor den årlige Julemærkemarch bliver gået for 45. gang, og man samler ind til driften af landets fem Julemærkehjem.

Siden 1904 er der hvert år udkommet et nyt julemærke til gavn for Julemærkehjemmene og udsatte børn i Danmark. Nu om dage kan man bakke op hele året som Julemærkeven – og derudover kan man hjælpe til ved at deltage i det sunde og hyggelige initiativ, Julemærkemarchen. En symbolsk gåtur i fællesskab med andre fra 71 forskellige startsteder i Danmark.

”Sidste år blev Julemærkemarchen afholdt i skyggen af Corona. Vi travede sammen – men hver for sig. Dette var der heldigvis rigtig mange der gjorde, så i lyset af, at vi ikke kunne gå sammen, fik vi alligevel samlet kr. 1.161.111 kr., som en glad Julemærkefond fik overrakt,” fortæller Gitte Nordbo Keller, der i mange år har stået for Julemærkemarchen i Kalundborg.

Julemærkemarchens bestyrelse håber ,at alle vil møde op på startstederne igen i år, og støtte hos alle de ildsjæle, der lægger et stort arbejde ude på de lokale startsteder. På Landsplan vil vi gerne opnå, at der igen er ca. 16.600, der går en tur med Julemærkemarchen, ligesom i 2019, hvilket resulterede i en rekordstor donation til Julemærkefonden på 1.465.000 kr.

March med stor betydning

Julemærkefonden, som driver landets fem Julemærkehjem, ser med stor glæde og tilfredshed på Julemælkemarchens store indsats:

”Julemærkemarchens imponerende og frivillige hjælpearbejde kaster hvert år en flot donation af sig, som kan mærkes i det samlede budget. Det fortsatte hjælpearbejde, der hvert år gavner knap 1.000 børn, er afhængigt af indsamlede midler. Det offentlige tilskud dækker kun 3,7 procent af budgettet. Salget af Julemærker er for nedadgående, idet stort set ingen længere sender julepost. Derfor sætter vi stor pris på vores Julemærkevenner, donationer fra virksomheder og fonde samt på Julemærkemarchen,” siger direktør Søren Ravn Jensen fra Julemærkefonden

Denne udmelding glæder Gitte Nordbo Keller: For os frivillige er det er et kærkomment stykke arbejde, som slet ikke føles som arbejde. Vi skaffer midler til Julemærkefonden, og samtidig kommer en masse mennesker ud i det fri, og er sammen om at dyrke motion. Der er således gevinst for alle parter.”

Ligesom sidste år foregår tilmelding og valg af startsted via hjemmesiden www.julemærkemarchen.dk, hvis man vel at mærke vil have rabat. Her kan man vælge forskellige typer startkort – med eller uden tilhørende medalje. Som noget særligt kan man for 100 kroner vælge at købe en special-startpakke bestående af T-shirt + støttekort. Nyt er også, at de firbenede venner kan støtte ved at købe en Rosette + støttekort. Hvis man ikke har tilmeldt sig på forhånd, skal man bare møde op på et af de 71 startsteder på selve dagen.

Fakta om Julemærkemarchen i 2021

  • Søndag den 5. december 2021
  • Oversigt over startsteder og tidspunkter kan findes på www.julemaerkemarchen.dk. I Kalundborg er der start på Munkesø Stadion.
  • Distancer: Min 2 ruter på 5 og 10 kilometer
  • Forhåndstilmelding kan ske til og med den 15. november

Julemærkemarchen opstod i 1977, da den Aarhus-baserede Postens Marchforening for første gang arrangerede en march til fordel for Julemærkefonden. I 2016 kunne initiativet således fejre 40-års jubilæum – oveni købet med et rekordstort deltagerantal.

Gennem årene er der kommet flere og flere startsteder til – i år er der 71 - og samlet set er der blevet indsamlet over 23,6 mio. kr. til driften af Julemærkehjemmene.

Fakta om Julemærkefonden

Hvert år får op mod 1.000 børn mellem 7 og 14 år hjælp til et bedre liv på et Julemærkehjem. Børn, der får et ophold på Julemærkehjem, har ofte dårlig livskvalitet, hvor mobning og lavt selvværd fylder meget. På et Julemærkehjem får børn mod på livet igen. Dagligdagen bygger på motion, sund kost og stærkt sammenhold. Behovet for Julemærkehjemmene er fortsat stort – lige nu venter flere hundrede børn på at få hjælp. Hjemmene ligger i Roskilde, Skælskør, Ølsted, Kollund og Hobro

Læs mere om Julemærkehjemmene på www.julemaerket.dk.

Del