Fabrik sat i bero, men planer er ikke skrinlagt

Da Chr. Hansen i 2020 købte den tidligere fiskeoliefabrik på Kalundborg Havn, var planen at investere omkring 200 mio. euro i Kalundborg fabrikken over en årrække.

Fabrik sat i bero, men planer er ikke skrinlagt
Planerne er der stadig, men blot sat i bero for en tid. Arkivfoto: Jens Nielsen.

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

I 2020 købte den danske biotekvirksomhed Chr. Hansen Holding BASF’s fabriksanlæg på Kalundborg Havn, hvor den tidligere fiskeoliefabrik har ligget. Chr. Hansen købte ydermere grunden, som det store fabriksanlæg ligger på, og planen var at investere ca. 200 mio. euro i Kalundborg fabrikken over en årrække. Det er stadig planen, men planerne for fabrikken i Kalundborg er midlertidig sat i bero.

Da Chr. Hansen i 2020 købte den tidligere fiskeoliefabrik på Kalundborg Havn, var planen at investere ca. 200 mio. euro i Kalundborg fabrikken over en årrække, hvilket svarer til ca. 1,5 mia. kr. Planerne er ikke skrinlagt, men blot sat lidt i bero grundet et overophedet byggemarked med høje priser på materialer og specialister. Når markedet igen er normaliseret, sætter man i gang.

Fabrikken på havnen i Kalundborg skal producere humane mælke-oligosaccarider, også kendt som HMO – en særlig type mælkesukkerstof, der bruges til modermælkserstatning. Men planerne på fabrikken i Kalundborg er altså sat i bero lige nu, det fortæller finansdirektør Lise Mortensen fra Chr. Hansen til Marketwire.

”Vi har pauset den lidt. I sådan nogle store udviklingsprojekter er der nogle forskellige faser, og vi har gennemført det, der hedder konceptuelt design - og så har vi sat det hele lidt på pause, inden vi går ind i det, der hedder basic design. Det har noget at gøre med stålpriserne, adgang til de ingeniører, der skal tage den næste fase og så videre. Det er simpelthen et overophedet marked,” fortæller Lise Mortensen til Marketwire, og fortsætter: ”Kalundborg er ikke fjernet fra kortet. Vi kigger bare lidt på priserne, som jeg også tror mange private forbrugere gør for tiden.”

Presseafdelingen hos Chr. Hansen bekræfter udtalelserne til artiklen i Marketwire over for TV-Kalundborg, men understreger, at planerne er sat i bero, ikke droppet: ”Det skal nok komme i gang,” lyder det fra presseafdelingen torsdag formiddag.

Del