Få penge for at male Kalundborg gul

Idrætsforeninger kan søge op til 10.000 kroner til aktiviteter i forbindelse med etapen til Tour de France 2. juli.

Få penge for at male Kalundborg gul
Formand for Vores Kalundborg, Brian Sønder Andersen, med Tour de France trofæet i Kalundborg. Arkivfoto: Jens Nielsen

Har du og din forening en fantastisk ide, der kan gøre Tour de France-starten i Danmark til en endnu større fest i jeres lokalområde? Så bidrager Danske Bank med 100.000 kr. til en særlig initiativ- og aktivitetspulje, som alle medlemsforeninger i DGI Midt- og Vestsjælland kan søge.

Fra 1. til 3. juli lægger Tour de France som bekendt vejen forbi Danmark, og 2. juli rammer Tour feltet og hele dets karavane landevejene i Kalundborg Kommune. 

Der er lagt i ovnen til en ægte cykelfest, når Tour de France for første gang i historien kommer til Danmark. Men det er ikke kun idrætsforeninger med landevejscykling på programmet, der kan være med. Uanset hvilken idræt I brænder for, er det en anledning til at dyrke og styrke fællesskabet omkring en festlig ide, skriver DGI Midt- og Vestsjælland.

Find kreativiteten frem

Skal børnegymnasterne lave opvisning i gule trøjer, skal hallen males gul eller samler I alle fodboldgutter til gul fest langs ruten? Kun fantasien sætter grænser – sæt i gang.

”Tour feltet kommer gennem seks kommuner den dag, og hvem er bedre til at vise de lokale fællesskaber og lave en motionsfest langs ruten end de lokale idrætsforeninger? Det er en oplagt mulighed for at samle foreningens medlemmer og blive en del af det store fællesskab. Jeg glæder mig til at se, hvad kreativiteten fører med sig af festlige indslag”, siger Bruno L. Hansen, der er formand i DGI Midt- og Vestsjælland.

Fra ide til handling

Hvis I har en idé til et festligt initiativ, som I gerne vil realisere langs ruten 2. juli 2022, så vil DGI Midt- og Vestsjælland gerne høre fra jer. Beskriv jeres ide i ansøgningsskemaet. Der er ansøgningsfrist senest 1. maj 2022. De foreninger, som får andel i støtten, kan forvente at modtage besked senest den 15. maj 2022.

Hvem kan søge

Idrætsforeninger, der er medlem af DGI Midt- og Vestsjælland, kan søge op til 10.000 kroner til aktiviteter i forbindelse med etapen til Tour de France 2. juli.

Del