Få en forsker på besøg

Foredraget kan være hjemme i din stue, på dit job eller måske et helt tredje sted. Og det er gratis.

Få en forsker på besøg

Nu kan du bestille et foredrag med et af Danmarks klogeste hoveder og blive klogere på det meste mellem himmel og jord. Under festivalen Forskningens Døgn i april rykker hele 106 forskere ud på Midt- og Vestsjælland og deler ud af deres viden. Foredraget kan være hjemme i din stue, på dit job eller måske et helt tredje sted. Og det er gratis.

Vil du vide mere om galakser, bæredygtigt fiskeri, fedme eller obduktion af strandede hvaler? Uanset i hvilken retning dit videbegær peger, har du nu chancen for at stille din nysgerrighed, skriver Uddannelses- og Forskningsministeriet i en pressemeddelelse.

106 forskere står klar til at forlade hjemmebanen og rykke ud til sjællænderne - på skoler, biblioteker, virksomheder, foreninger og endda i private hjem med den nyeste viden inden for deres forskningsfelt. Tilsammen kan man i det sjællandske vælge mellem 129 forskellige foredrag.

Bestil en Forsker er en populær ordning under den landsdækkende videnskabsfestival Forskningens Døgn, som foregår hvert år i slutningen af april i uge 17. Uddannelses- og Forskningsministeriet arrangerer festivalen, og i år tilbyder rekordmange forskere et foredrag: Over hele landet står i alt 294 forskere klar.

Alle – også privatpersoner - kan bestille en forsker til at holde et foredrag. Det varer typisk 30 - 90 minutter. Det kræver blot et publikum, som består af mindst 20 personer, og passende rammer for forskeren og tilhørerne. De fleste foredrag holdes fysisk, men der er også mulighed for virtuelle foredrag.

Man kan vælge at blive klogere på f.eks. datasikkerhed, kunstig intelligens, arbejdsliv, familie og børn, sundhed, klima, historie eller rumforskning. Forskerne kommer primært fra de danske universiteter og professionshøjskoler, mens enkelte kommer fra museer og private virksomheder.

Uddannelses- og forskningsminister Christina Egelund siger:

- Forskning er fundamentet for nogle af de mest fascinerende og forunderlige ting i vores hverdag. Forskningen er for alle, og den stimulerer nysgerrighed hos både børn og voksne. Bestil en Forsker er et fedt initiativ, hvor man kan lære noget nyt. Forskerne er samtidig med til at bekæmpe misinformation, og det er vigtigt i den tid, vi lever i. Derfor glæder det mig, at så mange dygtige forskere igen i år rykker ud til danskerne. Jeg håber, at mange også i år vil gribe muligheden for at blive klogere.

Bestil en forsker på Forskningens Døgns hjemmeside.

LINK: Bestil en Forsker – Forskningens Døgn

Fakta

  • I alt 294 forskere har tilmeldt sig Bestil en forsker-ordningen under Forskningens Døgn. De står klar med i alt 313 foredrag.
  • Man kan bestille en forsker fra den 12. februar til og med den 18. marts.
  • Bestil en Forsker-foredragene afholdes fra lørdag den 20. til fredag den 26. april under Forskningens Døgn.

Del