Få en bedre forståelse af, hvad en erhvervsuddannelse går ud på

De fleste forældre er optagede af, at deres børn får en god uddannelse og en sikker fremtid. Og der er lige så mange unge, der oplever, at det er forældrene, der kender dem, deres styrker og udfordringer bedst.

Få en bedre forståelse af, hvad en erhvervsuddannelse går ud på
Foto: Skills Danmark

Med et stort udvalg af uddannelser i Danmark kan det være overvældende og svært for unge at vælge. Til årets DM i Skills i Høng er der mulighed for at få indsigt i 72 forskellige fag. Kalundborg Kommune opfordrer forældre til at besøge danmarksmesterskabet sammen med deres børn.

Fra torsdag den 28. april til og med lørdag den 30. april 2022 har forældre, unge og børn mulighed for at udforske 72 forskellige erhvervsuddannelser, når DM i Skills 2022 bliver afholdt i Høng. Kalundborg Kommune opfordrer forældre til at udnytte muligheden og besøge eventet sammen med deres børn og unge, fordi de kan få en bedre forståelse af, hvad en erhvervsuddannelse går ud på.

”I år er der 49 konkurrencefag og 23 demonstrationsfag til DM i Skills. Derudover kan man selv prøve, mærke og føle de fleste fag i prøv-mærk-føl-områderne. Jeg anbefaler, at forældre, unge og børn besøger DM i Skills torsdag fra kl. 15:00 til 19:00 og lørdag fra kl. 08:00 til 14:00 ”, siger Pia Hegner, projektleder for DM i Skills 2022.

Forældre har en stor indflydelse på valg af uddannelse

De fleste forældre er optagede af, at deres børn får en god uddannelse og en sikker fremtid. Og der er lige så mange unge, der oplever, at det er forældrene, der kender dem, deres styrker og udfordringer bedst. Derfor spiller forældre i dag stadig en stor rolle i at støtte og vejlede deres store børn omkring valget efter folkeskolen. Der er dog mange forældre, som ikke har et overblik over de forskellige uddannelser, og de er i tvivl om, hvordan de skal gribe uddannelsessamtalen an.

”I 2030 kommer vi som samfund til at mangle knap 100.000 faglærte i Danmark. Vi har derfor alle sammen brug for, at flere unge også vælger en erhvervsuddannelse. Med DM i Skills har vi mulighed for at afmontere eventuelle myter og misforståelser, der er forbundet med erhvervsuddannelser – og dermed informere og inspirere forældre og unge, så der er en bred palette af muligheder, når de skal tale om uddannelsesvalg”, siger Michael Gravesen direktør for børn, unge og familieområdet i Kalundborg Kommune.

Del