Eventyrlige omgivelser til børnene

Det er blevet endnu flottere og mere imponerende, end man kunne forestille sig. Morten Smidt-Jensen, der er autodidakt kunster og ejer D'GaleRige har malet et kedeligt lokale om til et farverigt eventyr.

 Eventyrlige omgivelser til børnene
Morten Smidt-Jensen er kunstneren bag den meget fint udsmykket børnehave, der åbner på Røsnæs Skole inden længe. Foto: Gitte Korsgaard.

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

Inden længe åbner Friskolen på Røsnæs op for en ny børnehave, og Morten Smidt-Jensen har sørget for, at omgivelserne indenfor er mindst ligeså smukke og eventyrlige, som den natur, der omgiver skole – og nu inden længe også børnehave.

Det er blevet endnu flottere og mere imponerende, end man kunne forestille sig. Morten Smidt-Jensen, der er autodidakt kunster og ejer D'GaleRige har malet et kedeligt lokale på Friskolen på Røsnæs om til et lokale fyldt med eventyr til stor glæde for de mange børn, der skal begynde i den nye børnehave inden længe.

Eventyr og kendetegn fra Røsnæs

“Meningen er, at det skal være et sjovt univers for børnene, og samtidig er det også genkendeligt, fordi der er ting, de kender herude fra Røsnæs fx i form af møllen, fyret og vinmarkerne. De står alle i den rigtige retning ligesom, at solen, jeg har malet, også går op i øst,” fortæller Morten Smidt-Jensen.

Planen er, at omkring den 1. april vil der igen være børnehave på Røsnæs Skole, og lokalerne er i fuld gang med at blive istandsat. Tirsdag blev gulvet lagt, og inden længe er Morten Smidt-Jensen færdig med at male i denne omgang, men modtager skolen penge fra nogle af de fonde, som de har søgt, skal der males mere.

“Min tidligere kæreste har boet på Røsnæs i mange år, og mine børn har gået på skolen lige fra friskolens begyndelse. Jeg er oprindeligt fra Aalborg, men er nu flyttet til Røsnæs, hvor jeg elsker at være,” fortæller han.

Tegnede på skoletasker og penalhuse

Den talentfulde kunstner har arbejdet som håndværker i mange år, og har siden han  var ganske lille tegnet og malet en masse.

“Det begyndte med, at jeg tegnede på de andre børns skoletasker og penalhuse, fordi de spurgte. Senere var mine gaver til fødselsdage altid tegninger, da de alle altid ville have, at jeg tegnede noget til dem i stedet. Som voksen maler jeg nu malerier og sælger dem, jeg laver også bestillingsarbejde. Arbejdet her på skolen elsker jeg. Jeg tilbød at male, hvis skolen havde maling, og sådan blev det heldigvis. Det har været en hyggelig oplevelse at have børnene rendende, mens jeg har malet,” siger han.

Morten Smidt-Jensen har også egen virksomhed - D’GaleRige. Han har endnu ikke fået sin hjemmeside op at køre, men man kan finde ham på Facebook, hvor der også er billeder af hans arbejde. Derudover kan man også finde ham på Røsnæs, hvor han er i gang med at restaurere garagen ved huset, hvor han bor, idet han her gerne vil åbne et lille værkstedsgalleri.

“Jeg håber, at mange, der kører forbi, når de fx skal til fyret på naturskolen eller ned at bade ved havnen, vil få øje på mit galleri og kigge ind. Især om sommeren er der jo mange, både kalundborgensere og turister udefra, der besøger den smukke natur på Røsnæs,” fortæller han.

Morten Smidt-Jensen laver også kunsthåndværk af mosaik, og glæder sig til at få sit eget lille galleri, hvor han bor. Han føler sig taget godt imod i det lille samfund på Røsnæs og holder meget af at bo der allerede. Skulle man have lyst til at finde ud af mere om Morten Smidt-Jensens kunstværker, kan man finde ham på Facebook på D’GaleRige, og har man spørgsmål, kan man altid kontakte kuntneren via tlf. eller E-mail.

Del