Eventyret om Carmen Curlers

Man kan nu høre alt om erhvervseventyret i deres foredrag i Kino Den Blå Engel.

Eventyret om Carmen Curlers Foredrag om erhvervseventyret Carmen Curlers i Kino Den Blå Engel.

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

Da Danmarks Radio annoncerede, at de ville lave en komedie-drama-serie bygget på iværksætteren Arne Bybjerg og Carmen Curlers, gik Jonas Henriksen og Niels Plaschke i gang med at undersøge den ”virkelige” historie om et af Danmarks største erhvervseventyr.

Jonas Henriksen og journalist Niels Plaschke er begge bosiddende i Kalundborg, hvor radioforhandler Arne Bybjerg Pedersen i 1960’erne udviklede og igangsatte produktionen af Carmen Curlers. Man kan nu høre alt om erhvervseventyret i deres foredrag i Kino Den Blå Engel den 31. oktober.

Undervejs i processen har Jonas Henriksen og Niels Plaschke bl.a. samarbejdet med DR, som ønskede viden og materiale til både drama-komedien, der skal løbe over tre sæsoner, og en kommende dokumentarserie, der begge sendes til efteråret. DRs drama-fortolkning af Bybjerg og hans curlers er sprælsk fiktion – i foredraget fortalt af de to kalundborgensere, får man den rigtige historie, som bestemt også indeholder mange sjove og spændende elementer.

Millionær med privatfly

Fortællingen om Carmen Curlers er i høj grad en historie om iværksætteren Arne Bybjerg Pedersen. En boglig dreng, der voksede op under trange kår i et lille husmandsbrug på Vestsjælland. En dreng, der ikke ville gå i faderens fodspor. Det er ikke H. C. Andersen, men tæt på: Den fattige knægt, der mod alle odds, skaber en milliardforretning på et unikt produkt til datidens kvinder.

1960’erne og 70’erne var ikke kedelige år for Arne Bybjerg. Fra forsøg i radioforretningens baglokale til en virksomhed med mere end 3.500 ansatte på få år. Curleren blev en verdensomspændende succes, og pengene væltede ind. Bybjerg blev millionær, havde privatfly, en Rolls-Royce med privatchauffør og festede med eliten fra dansk politik og underholdning.

Billetsalget er i gang, og man kan købe billetter på biografens hjemmeside og i biografen i Vænget i Kalundborg.

Ældresagen i Kalundborg –  Gørlev har mulighed for at tilmelde sig, efter først til mølle princippet, gennem deres forening til medlemspris. Første afsnit af Carmen serien er i øvrigt den 2. oktober.

Del