EU-politiker går Sejerø rundt: “Som balsam for sjælen”.

Læserbrev:

EU-politiker går Sejerø rundt: “Som balsam for sjælen”

Nu er den danske sommer endelig kommet og med den en hel vifte af nye oplevelser. For hvis coronakrisen har givet os noget godt, er det dog en genopdagelse af vores egen baghave. De mange dage hjemme har betydet lange gåture i naturen - og hvor er der altså meget at opdage!

Jeg selv brugte weekenden på at gå Sejerø rundt. Med et telt på ryggen og hat på hovedet tog jeg færgen fra Havnsø lørdag morgen. En time senere landede jeg i øens havn i strålende sol.

Betydningen af en god færgeforbindelse er ikke til at tage fejl af. Sejerø er en livlig ø med gode spisesteder, lokal skole, brugs og mange små minigårdbutikker - her kan man bo og leve godt, så længe vi sikrer en ordentlig forbindelse til Sjælland.Men der skete dog også noget, da færgen sejlede bort bag mig, og jeg gik ud af Brovej mod nordsiden af øen. Mellem færgeafgangene sænkede der sig en ro over øen og sjælen. Her kunne man være i fred og i fokus. Særligt fuglesangen på Sejerø var uovertruffen. Men det er nu ikke så mærkeligt. På vej over øen så jeg, hvordan mange marker var delt af levende hegn, der sikrer gode vilkår for smådyr og insekter, som ellers hurtigt kan blive hjemløse i en kornmark. Samtidig var der ikke så meget som en enkelt ræv på øen, der kunne spolere det overdådige dyreliv.

På nordøstsiden gik jeg langs stranden op mod øens fyrtårn, og inden turen gik sydom, blev der tid til en tur i bølgen blå. Det er ikke så mærkeligt, at Sejerø tiltrækker turister på både dagsture og til overnatning! Det er de heldigvis langt fra ene om. Sjælland byder nemlig på en perlerække af oplevelser fra Lolland til Odden, som vi danskere vil nyde godt af hele sommeren. Den verdensomspændende coronakrise har ramt turismesektoren ekstra hårdt, og her må vi endnu engang vise, at vi står sammen om at hjælpe hinanden.

Da jeg gik langs landevejen, stoppede adskillige lokale beboere op i deres biler, for at høre, om jeg havde brug for et lift til færgen. Den slags udstrakte hånd skal vi huske at give hinanden.

Samfundssind på sommersprog handler nu om at støtte de små samfund, vi kommer på besøg hos. Om at købe en ekstra is på havnen, handle i egnens supermarked eller kigge forbi den lokale kunstner. Sådan hjælper vi hinanden videre.

Søndag morgen vågnede jeg fra min lille plet uden for Sejerby. Jeg pakkede mit telt sammen og bevægede mig sydover øen for at nyde synet af de sjældne tejster, som eller oftest yngler i Nordatlanten. Det var et fantastisk syn - som balsam for sjælen. Da jeg gik tilbage mod færgen, glædede jeg mig over, at en hel sommer ligger foran os med mange flere oplevelser som denne.

Marianne Vind

medlem af Europa-Parlamentet for Socialdemokratiet

Del