Et valg om forbehold eller sammenhold

Den lokale folketingskandidat Helle Laursen Petersen bød velkommen til debatmødet og gav ordet til alderspræsidenten Helge Adam Møller.

Et valg om forbehold eller sammenhold Konservative Kalundborg inviterede søndag til Padel og snak om forsvarsforbeholdet,, her MF Rasmus Jarlov, folketingskandidat Helle Laursen Petersen og forhenværende folketingsmedlem og major Helge Adam Møller. Foto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

Konservative Kalundborg havde søndag eftermiddag inviteret til en omgang Padel og en snak om forsvarsforbeholdet med to garvede politikere.

Onsdag d. 1. juni skal danskerne stemme om forsvarsforbeholdet og mange er stadigvæk i tvivl om der skal stemmes ja eller nej.

Derfor havde Konservative Kalundborg inviteret til en eftermiddag hos Padel Fun4all i Kalundborg hvor der kunne spilles Padel og man kunne blive klogere på fordel og ulemper ved forsvarsforbeholdet.

Den lokale vælgerforening havde inviteret forhenværende folketingsmedlem og major Helge Adam Møller og medlem af folketinget for Konservative, Rasmus Jarlov, til en snak om hvorfor de stemmer ja til at afskaffe forsvarsforbeholdet.

Den lokale folketingskandidat Helle Laursen Petersen bød velkommen til debatmødet og gav ordet til alderspræsidenten Helge Adam Møller.

”jeg har trukket uniformen på selvom jeg ikke er aktiv soldat mere, men kan huske alle de år jeg var aktiv i mange lande. Jeg har aldrig mødt en udenlandsk officer som kunne forstå hvorfor Danmark havde det der forsvarsforbehold,” sagde Helge Adam Møller, da han startede eftermiddagens møde om den kommende afstemning.

”Min holdning er klar, vi har to valg d. 1. juni hvor der skal stemmes om at afskaffe forsvarsforbeholdet, et valg mellem et forbehold og et valg mellem sammenhold, jeg foretrækker sammenhold,” sagde Helge Adam Møller inden han gav ordet videre til folketingspolitiker Rasmus Jarlov, som måtte blive siddende på en stol grundet en brækket fod.

”Fra Konservativ side har vi valgt at anbefale, at vi afskaffer forbeholdet og vi kører en kampagne som ikke forsøger at køre det her op til mere end det er. Vi mener, at vi kan leve med vores forbehold, men vi mener at det vil være fornuftigt at afskaffe det,” sagde den Konservative politiker, og fortsatte, ”Det er ikke sådan at Danmark kommer til at stå i en sværere sikkerhedspolitisk situation hvis vi ikke afskaffer det, men vi får nogle flere valgmuligheder, jeg har faktisk svært ved at se ulemperne ved at afskaffe forsvarsforbeholdet.”

Ud over Padel og politisk snak bød Konservative Kalundborg på tapas, hjemmebag, øl og vand.

Del