Et slag for kampen mod brystkræft

Et slag for kampen mod brystkræft Igen i år deltager Kalundborg Golfklub i Pink Cup, hvor der samles penge ind til Kræftens Bekæmpelse. Arkivfoto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

Den 12. juni deltager Kalundborg Golfklub i Kræftens Bekæmpelses store velgørenhedsturnering Pink Cup, der for 20 år i træk samler ind til brystkræftsagen.

Pink Cup er en landsdækkende event, der samler ind til Kræftens Bekæmpelses arbejde med brystkræft, som stadig er den hyppigste kræftform blandt kvinder i Danmark, med ca. 5.000 nye tilfælde hvert år. I lighed med tidligere år deltager Kalundborg Golfklub også i Pink Cup i år.

”I Kalundborg Golfklub glæder vi os til at være med til at fejre turnerings 20-årsjubilæum. Pink Cup pleje at være en både hyggelig og festlig dag med stor opbakning fra klubbens medlemmer og mange indslag i løbet af dagen, bl.a. aktion af billede fra Tove Huniche – golfspiller i Kalundborg golfklub. Vi håber på stor tilslutning til Pink Cup, som afholdes d. 12. juni. Traditionen tro vil der være flotte præmier på spil i fra mange lokale sponsorer, turneringens sponsorer og i anledning af jubilæet, har alle deltagere også mulighed for at deltage i lodtrækning om 5.000 kr. til Small Danish Hotel,” fortæller Anita Holm-Jensen, formand i dameklubben fra Kalundborg Golfklub, der er med i Pink Cup turneringen for 10. gang.

De seneste 20 år er der sket store fremskridt inden for brystkræftforskningen. I løbet af årene er man blevet klogere på at forebygge, bedre til at opdage sygdommen tidligere og dygtigere til at behandle mere præcist, effektivt og skånsomt. Det betyder, at flere overlever sygdommen og lever længere efter diagnosen. Eksempelvis kan 3 ud af 4 kvinder, der i dag rammes af brystkræft regne med at blive helt helbredt samtidig med, at 10-års overlevelsen de sensete 20 år er steget fra 70 pct. til 85 pct. 

”Det er vi stolte af at have bidraget til, for vi kender alle nogen, som har eller har haft sygdommen tæt inde på livet, og er derfor glade for, at vi kan være med til at gøre en forskel, siger Anita Holm-Jensen.

De indsamlede penge går til forskning i verdensklasse, forebyggelse og oplysning samt støtte til brystkræftramte og deres pårørende.

Fakta om Pink Cup og brystkræft:

  • Pink Cup er Danmarks største velgørenhedsgolfturnering
  • Pink Cup samler ind til forskning, forebyggelse og rådgivning til fordel for brystkræftramte og pårørende
  • Pink Cup har siden 2003 indsamlet over 46 millioner kroner, der har været med til at skabe vigtige fremskridt for de ca. 5.000 kvinder, der årligt får brystkræft.
  • 1 ud af 9 danske kvinder rammes af brystkræft
  • Overlevelsen efter diagnosen brystkræft er forbedret gennem de seneste 15-20 år
  • Kun 3 % af indtægterne i Kræftens Bekæmpelse kommer fra det offentlige

Læs mere på pinkcup.dk

Del