Et sidste farvel til lensgreve Christian Lerche-Lerchenborg

Lensgreve Christian Lerche-Lerchenborg har haft et langt og tæt forhold til kongehuset, og derfor var der også en flot krans fra både H.M. Dronning Margrethe og H.K.H. Prinsesse Benedikte.

Et sidste farvel til lensgreve Christian Lerche-Lerchenborg
Mere end 250 var mødt op i Årby kirke for at sige et sidste farvel til lensgreve Christian Alfred Vincents Lerche-Lerchenborg. Foto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

Torsdag eftermiddag sagde venner og familie et sidste farvel, da lensgreve Christian Alfred Vincents Lerche-Lerchenborg blev begravet fra Årby Kirke. Han døde hjemme på Lerchenborg den 7. februar, 93 år gammel. 

Den store kærlighed til familien og Lerchenborg Gods var det gennemgående tema i den rørende begravelsestale, som sognepræst i Årby Kirke, Lenette Darling, holdt ved lensgreve Christian Lerche-Lerchenborgs begravelse torsdag. 

”Et vidunderligt liv er forbi,” sådan startede sognepræst Lenette Darling sin tale til de mere end 250 gæster i en helt fyldt Årby Kirke torsdag eftermiddag, og fortsatte,

"Hjemme på Lerchenborg er der nu en tom stol. Den særlige stol i hjørnet, hvor der er udsigt til hele huset og overblik over familien. Stolen med alle de smukke krummelurer og betræk. Stolen, hvor man kan læne sig lidt tilbage og nyde livets frugter og samtidig følge aktivt og opmærksomt med. Den stol er nu tom, og alligevel så fyldt med sjæl.

Christian var meget mere end vellidt. Han var aktiv og når han brændte for noget, så var engagementet tydeligt. Han forstod at udnytte de mange talenter, som han havde fået betroet, og fortsatte sine aktiviteter lige til det sidste.” 

Lensgreve Christian Lerche-Lerchenborgs kiste var hyllet i Lerchenborgs eget splitflag med monogram og smykket med kammerherrenøglen. Både kirke og kiste var pyntet med røde roser, udført af Bjarne Als fra Bering House of Flowers. 

En hilsen fra Kongehuset 

Lensgreve Christian Lerche-Lerchenborg har haft et langt og tæt forhold til kongehuset, og derfor var der også en flot krans fra både H.M. Dronning Margrethe og H.K.H. Prinsesse Benedikte.

Kisten blev båret ud til familiegravstedet af sønner, svigersønner og tre af lensgrevens børnebørn. Forrest i følget gik barnebarnet Frederik van Wylich-Muxoll og nevøen Flemming Lerche-Lerchenborg, som bar de kongelige kranse, mens børnebørnene Benedicte Ahlefeldt-Laurvig og Sofia Lerche-Lerchenborg bar snipperne af slægtsflaget, der dækkede kisten.

Efter begravelsen var der mindehøjtidelighed på Lerchenborg Gods og efter ønske fra lensgreve Christian Lerche-Lerchenborg blev dagen afsluttet med et stort fyrværkeri i slotshaven.

Del