Et kviktestcenter mere

Et kviktestcenter mere

Af Jens Nielsen

Fra i morgen fredag d. 31. december åbner Falck endnu et kviktestcenter i Kalundborg Kommune. Dermed er der åbnet to kviktestcentre mere i denne uge.

Behovet for at blive testet for Covid-19 er steget i takt med, at flere og flere bliver smittet, og det har givet et stort pres på testcentrene.

Derfor åbner Falck nu endnu et kviktestcenter i Kalundborg Kommune, denne gang i Svebølle, mere præcist i Svebøllehallen, Højvangen 10.

Kviktestcentret har åbent fra i morgen d. 31. december og holder åbent alle ugens syv dage fra kl. 09.00 – 19.00, dog lukkes der kl. 15.00 d. 31. december og d. 1. januar.

Tidligere på ugen åbnede Falck også et kviktestcenter i Gørlev, så nu er der mulighed for kviktest i Høng, Gørlev, Kalundborg, Svebølle samt på Sejerø

Endelig er der mulighed for at få foretaget en PCR-test mod tidsbestilling på Slagelsevej 121, Kalundborg.

Sundhedsmyndighederne forudser, at der den kommende tid fortsat vil være høje smittetal, og at der derfor stadig vil være travlt ved testcentrene.

Derfor vil testkapaciteten blive opgraderet i løbet af januar, fortalte Lisbet Zilmer-Johns, direktør for Styrelsen for Forsyningssikkerhed, på myndighedernes pressemøde onsdag.

Lige nu er testkapaciteten på 500.000 test dagligt og den hæves først i januar måned til 750.000 test dagligt på landsplan.

Selvtest vil også få en større plads i testindsatsen. I alt er der bestilt 65 millioner selvtest til offentlige institutioner, oplyser sundhedsmyndighederne.

Del