Et job som kræver mere end ’bare’ at levere mad til de ældre

”Lige pludselig er der en borger som er blevet indlagt og så går der en kat rundt i huset, hvem tager sig af den. Så må vi lige finde en som kan tage sig af katten"

Et job som kræver mere end ’bare’ at levere mad til de ældre
Pia Langkjær i gang med at pakke bilen med mad til ældre borgere i Kalundborg Kommune. Foto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

Tre medarbejdere kører hver dag mad ud til plejecentre og ældre borgere i Kalundborg Kommune. Et job som kræver langt mere end ’bare’ at levere maden ved døren.

De mange tusind portioner mad, som bliver kølet ned og vakuumpakket, til plejecentre og ældre borgere, hos Madservice i Kalundborg, bliver leveret lige til døren.

Det sørger tre medarbejdere for, som hver dag kører maden ud til borgere og plejecentre, et job som kræver langt mere end ’bare’ at levere varen ved døren.

Alle tre medarbejdere er uddannet ernæringsassistenter og har et indgående kendskab til de borgere som får mad leveret.

En af dem er Pia Langkjær og hun fortæller,

”Vi leverer maden helt inde i køkkenet og sætter også gerne maden i køleskabet hvis det er ønsket, vi hjælper bl.a. borgerne med hvad det er for retter de skal bestille og få valgt de rette diæter. Kommer vi fx ud til meget kraftige personer, så skubber vi måske lidt til borgeren og vejleder dem i hvad de bør spise. Man skal lige have hånden lidt ind under folk og snakke med dem for på den måde, at komme rigtigt ind på dem.”

I mange hjem er medarbejderen fra Madservice det eneste menneske som borgeren ser i løbet af ugen, derfor skal der ind imellem lige ydes en ekstra service som måske ikke står i jobbeskrivelsen.

”Lige pludselig er der en borger som er blevet indlagt og så går der en kat rundt i huset, hvem tager sig af den. Så må vi lige finde en som kan tage sig af katten, så der er mange andre opgaver end bare at levere maden,” fortæller Pia Langkjær.

Madservice i Kalundborg har i alt 27 medarbejdere, heraf tre ernæringsassistenter som kører maden ud til borgerne en gang om ugen.

Nye og bedre muligheder for mad til ældre borgere

Del