Et helt nyt korps af sundhedsformidlere

Deres kompetencer og viden kan bruges bredt eksempelvis på sprogskolen, mødre grupper, arbejdspladser, aktiveringsindsatser og i daginstitutioner

Et helt nyt korps af sundhedsformidlere Borgmester Martin Damm uddelte diplomer til de 10 nye sundhedsformidlere. Foto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

10 helt nye sundhedsformidlere, som har baggrund i mange forskellige kulturer og som taler flere forskellige sprog, blev torsdag fejret efter endt uddannelse.

Projektet med sundhedsformidlere er et samarbejde mellem Steno diabetes center, Tryghed og trivsel og Kalundborg Kommune.

De har gennemgået et forløb hvor de har opnået viden omkring emner indenfor sundhed og sygdomme som eksempelvis: Kost, Bevægelse, Diabetes og andre livsstilsygdomme, Mental sundhed og meget andet.

Med deres baggrund kan de møde de etniske minoriteter på deres eget sprog og med en fælles forståelse for kulturen.

Deres kompetencer og viden kan bruges bredt eksempelvis på sprogskolen, mødre grupper, arbejdspladser, aktiveringsindsatser og i daginstitutioner.

”Det lille frø som vi plantede viste sig at blive til virkelighed, sundhedsformidleruddannelsen blev større end vi troede det kunne blive til, som er vokset ud af nogle tanker vi havde skrevet ned. Nu er det jer som skal give det liv og virkelighed til de mennesker i møder på jeres vej,” sagde Klaus Munk Jakobsen, projektleder for den boligsociale helhedsplan, i sin tale til de 10 nye sundhedsformidlere.

Borgmester Martin Damm (V) uddelte diplomer til de 10 nye sundhedsformidlere inden der blev budt på kage i Alhuset på Klosterparkvej.

De nye sundhedsformidlere er: Ayaan Hirsi Jamaac, Rola Said, Ferial El Nour, Najah Sheikhmos, Fadia Abu Zamag, Serife Deveci, Cemile Deveci, Khadija (Katja)Yessen, Khadija Khalil og Chantal Nzoyituriki, som i hverdagen arbejder som fx social- og sundheds hjælpere og assistenter, laborant og der er også en læge iblandt de nye sundhedsformidlere.

”De har alle en række resurser og det har også været et krav at de alle taler dansk,” fortæller Tanja Tang Jensen, sundhedskonsulent i Kalundborg Kommune.

Del