Erhvervschef er dybt bekymret efter melding om butikslukninger

”Hvis vores detailerhverv skal understøtte en mere attraktiv og levende bymidte, som en løftestang for bosætning, studieliv og rekruttering af arbejdskraft, så bliver vi nødt til at rykke sammen"

Erhvervschef er dybt bekymret efter melding om butikslukninger
Erhvervschef Lene Bach Jørler fra Kalundborgegnens Erhvervsråd. Arkivfoto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

Der er god grund til bekymring når to kædebutikker vælger at lukke deres forretninger i byens gågade, mener erhvervschef Lene Bach Jørler fra Kalundborgegnens Erhvervsråd. 

Tidligere på ugen kunne TV-Kalundborg fortælle, at både Sportmaster og Only lukker deres forretninger i Kalundborg og det har fået erhvervschef Lene Bach Jørler fra Kalundborgegnens Erhvervsråd til at reagere og hun mener der kræves handling hurtigst muligt.

Hun er heller ikke enig i den udmelding der kom fra citychefen fra Vores Kalundborg som udtalte, at det trods alt var bedre at det var to kædebutikker end to specialforretninger som lukkede.

”Hvis vores detailerhverv skal understøtte en mere attraktiv og levende bymidte, som en løftestang for bosætning, studieliv og rekruttering af arbejdskraft, så bliver vi nødt til at rykke sammen og handle på det, og i min optik så kan Vores Kalundborg ikke løfte den opgave alene”, udtaler Lene Bach Jørler og fortsætter,

”Specialbutikker lægger sig i ly af de store anerkendte kædebutikker, og nye kædebutikker tiltrækkes af et godt miks af andre kædebutikker og driftige små specialbutikker. Når det så er på plads, og gaderne er beriget med mennesker, så kommer café og restaurationerne helt naturligt. Men med disse to lukninger så går der lang tid før andre kædebutikker kigger mod Kalundborg, og for vores detail- og bymidte er det faktisk en katastrofe, så jeg er ikke enig i citychefens udtalelse om, at godt det er to kædebutikker. Det er i øvrigt uanset butikstyper en skidt situation – og trist for de 11 ansatte som nu står uden arbejde”.

Erhvervschefen foreslår et Handelsråd

”Vi bliver nødt til at trække i arbejdstøjet og springe de tunge led over, og her mener jeg, at der ikke er tid til at afvente nye detailhandelsanalyser eller strategiske drøftelser. Vi bliver nødt til at ”asfaltere foran os” - Der er et stort behov for at vi kommer i gang, ikke kun for detailerhvervets skyld, men for hele Kalundborg, hvilket også gælder for vores centerbyer, Høng og Gørlev. Helt konkret så foreslår Kalundborgegnens Erhvervsråd at der etableres et helt nyt Handelsråd, som skal være med til at sætte byudvikling på dagsordenen, i et fællesskab hvor erhvervslivet søger samarbejdet ind i kommunalt regi”, slutter erhvervschef Lene Bach Jørler.

To forretninger lukker i Kordilgade

Del