Ergemann stifter nyt politisk parti

Danmark får endnu et nyt politisk parti, Frit Fællesskab, med Henriette Ergemann fra Kalundborg i spidsen for partiet.

Ergemann stifter nyt politisk parti
Henriette Ergemann fra Kalundborg stifter nyt politisk parti, Frit Fællesskab. Privatfoto

Af Jens Nielsen

Henriette Ergemann fra Kalundborg stifter nu et nyt politisk parti med navnet Frit Fællesskab og håber, at få en plads i Folketinget efter næste valg.

Danmark får endnu et nyt politisk parti, Frit Fællesskab, med Henriette Ergemann fra Kalundborg i spidsen for partiet.

Henriette Ergemann har tidligere været medlem af Nye Borgerlige. Det parti forlod hun i februar i år og dannede sammen en gruppe af folk Frit Borgerligt Fællesskab, en forening af borgere, der insisterer på den personlige frihed og vil den politiske kamp for at bevare danske og vestlige værdier.

Men nu er tiden kommet til at danne Frit Fællesskab som et politisk parti, om det bliver sammen med foreningen Frit Borgerligt Fællesskab, er der ikke taget stilling til endnu.

”Det vi hele tiden har sagt, at det som er vigtigt for os, er medlemsdemokratiet, så det bliver op til medlemmerne om Frit Borgerligt Fællesskab skal køre videre som en forening eller vi skal flytte alle aktiviteterne over i partiet Frit Fællesskab, men der bliver oprettet et nyt parti under alle omstændigheder, så nu skal vi bare i gang med at samle vælgererklæringer,” fortæller Henriette Ergemann.

Frit Fællesskab er allerede blevet godkendt hos Indenrigsministeriet og der kan allerede nu afgives vælgererklæring på hjemmesiden www.vælgererklæring.dk. Frit Fællesskab skal nu finde 20.000 vælgererklæringer, før end partiet vil kunne stille op til et folketingsvalg.

”Vi har gået og analyseret for og imod og jeg synes egentligt også der er politiske partier nok, men vi har vurderet at vinduet er der nu. Der er så meget røre i det politiske landskab, regeringen er upopulær, der er uro hos de Konservative, venstre er ved at springe i luften, nye Borgerlige er ved at lukke sig selv, så skal vi have en chance så er det altså nu, og lykkedes det ikke så kan vi da sige til vores børn, at vi prøvede,” fortæller Henriette Ergemann.

Stort set hele bestyrelsen fra Frit Borgerligt Fællesskab står bag Frit Fællesskab, bl.a. navne som Maria Liv Holck, Tonny Voldby Pedersen, Martin Knudsen, Kim Rune Jensen, Karl Simonsen, Allan Jensen. 

I 2021 blev Henriette Ergemann valgt ind i kommunalbestyrelsen for Kalundborg Kommune. Dengang var hun medlem af Nye Borgerlige og fik fjerdeflest stemmer af kandidaterne i kommunen. 753 personlige stemmer i alt. Her er hun i dag formand for Børne- og Familieudvalget.

Del