Er træt af unge mennesker som ikke overholder reglerne

Nu bliver reglerne skærpet overfor unge under 18 år som ikke kan finde ud af, at overholde reglerne om hvornår man må opholde sig på et værtshus oig hvornår man må købe spiritus.

Er træt af unge mennesker som ikke overholder reglerne
”Efter kl. 23 en fredag aften kan vi ikke styre hvem der køber spiritus, derfor har vi ændret reglerne til kl. 20 og der bliver slået hårdt ned på dem som ikke kan finde ud af reglerne," siger Morten Nystrup, medindehaver af Kontoret. Arkivfoto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

Værtshuset Kontoret indfører nu skrappere regler for unge under 18 år som tilsyneladende har svært ved at overholde gældende lovgivning med hensyn til hvornår man må opholde sig på et værtshus og hvornår man må købe spiritus.

Indimellem oplever værtshuset Kontoret i Kalundborg, at unge under 18 år er gæster på værtshuset, selv om det ikke er lovligt. Problemet er i den senere tid blevet større og forleden nat var politiet på besøg og ’nappede’ to 17-årige piger midt på natten. Det giver en bøde både til pigerne og til Kontoret.

”Vi ved jo godt at problemet er der, men det er svært at se om de unge er 17 eller 20, derfor bliver der nu sat en dørmand på hver fredag-lørdag som skal tjekke ID,” fortæller Morten Nystrup, medindehaver af Kontoret, og fortsætter, ”De unge køber alligevel ikke noget, mange er fulde når de kommer og ellers går de ud i hækken og drikker deres gemte spiritus, det er vi godt trætte af, især hvis vi så samtidig skal have en bøde.”

Reglerne er klare på området. Er du under 18 år må man ikke opholde sig på et værtshus efter kl. 23 hvis beværtningen har natbevilling, og det har Kontoret. Reglerne er skærpet yderligt på Kontoret, her er tidspunktet rykket til kl. 20, så efter det tidspunkt må unge under 18 ikke opholde sig på Kontoret. Indtil kl. 20 må de gerne komme på Kontoret og købe en sodavand, men ikke alkohol.

”Efter kl. 23 en fredag aften kan vi ikke styre hvem der køber spiritus, derfor har vi ændret reglerne til kl. 20 og der bliver slået hårdt ned på dem som ikke kan finde ud af reglerne. Opdager vi en ung under 18 som alligevel er kommet ind på Kontoret så får de karantæne til de er 19 år, bliver de taget mere end en gang bliver der lagt et halvt år til og fremviser de falsk ID bliver de meldt til politiet,” fortæller Morten Nystrup.

Det er myndighederne som har lavet loven og det er udskænkningsstedet ansvar at sørge for, at reglerne overholdes.

”Vi er kede af at skulle lave dette tiltag, men det er desværre nødvendigt. Vi har også lavet en aftale med politiet om, at de jævnligt kigger forbi,” siger Morten Nystrup.

Del