Er det virkelighedens minister?.

Læserbrev: Er det virkelighedens minister?

For nylig var der et indlæg i Nordvestnyt,  ”minister holder fast i tyranni” Artiklen havde sit udspring i Vordingborg kommune, der bruger stopur for at måle, hvor lang tid det f.eks. tager for ældre at gå på toilet i eget hjem. Hvor lang tid skal der afsættes til et ældrebesøg?

Jeg blev rystet og ked af det på vegne af de ældre, som jeg også er på vej til at blive. Hvad er vores samfund blevet til? Vore ældre medborgere, der har skabt dette samfund, som vi bør være stolte over at være en del af, svigtes på det groveste af social og indenrigsminister, Astrid Krag (S)

Tænk dig at når du skal på toilettet hjemme ved en visitation, sættes stopuret i gang. Du trisser mod toilettet, når frem, har hård mave, tiden går, stopurskonsulenten venter utålmodigt. Det tager for lang tid. Uhørt pinligt at vi er nået dertil i vores velfærdssamfund.

Ministeren mener, at kommunerne iflg. Lovgivningen gerne må bruge stopur for at vurdere, hvor meget tid der skal afsættes til den enkelte borger. Kan målingerne foretages på en anden måde, bør observationerne i hjemmet ikke anvendes.

Jeg synes, det er uforskammet, at vi har en minister, der gemmer sig bag en lovgivning, der burde finkæmmes for uanstændig behandling af vore ældre. Det er ikke en minister værdigt at lade stå til på et område, hvor hun er ansvarlig for vore ældres velbefindende .

Med venlig hilsen, Ole Lauritzen, Kalundborg.

Del