Enighed om at lukke Raklev Skole

Punktet, som gav en lang debat på kommunalbestyrelsesmødet, blev enstemmigt vedtaget.

Enighed om at lukke Raklev Skole
Arkivfoto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

Kommunalbestyrelsen i Kalundborg Kommune sagde tirsdag aften ja til at lukke Raklev Skole. Eleverne får frit skolevalg.

Raklev Skole kunne fejre 60-års fødselsdag i 2019. Engang var den en af de større skoler i området med over 500 elever. I dag går der 74 elever fra 0.– 6. klasse og der oprettes ingen 0. klasse til næste skoleår.

Skolebestyrelsen skrev til kommunalbestyrelsen og forældrene i begyndelsen af marts. Faldende elevtal og udsigten til, at skolen ikke får en 0. klasse næste skoleår – der var blot tre børn indskrevet – fik bestyrelsen til at tage konsekvensen med henblik på at få lukket Raklev Skole.

”Det er selvfølgelig ualmindeligt trist at skulle lukke en skole. Også fordi de små skoler kan nogle andre ting, end de store skoler kan. Vi håber, at der med det samme bliver taget dialog med alle forældre på Raklev Skole med henblik på de ønsker de måtte have for deres barn eller børn,” sagde formand for Børn- og Familieudvalget Henriette Ergemann (Frit Borgerligt Fællesskab) på onsdagens kommunalbestyrelsesmøde.

Punktet, som gav en lang debat på kommunalbestyrelsesmødet, blev enstemmigt vedtaget.

Der iværksættes en proces og dialog med forældrene om fremtidigt skoletilbud pr. 1. august 2024 på andre folkeskoler i Kalundborg Kommune med mulighed for at dispensere fra gældende styrelsesvedtægt for skolevæsenet i Kalundborg Kommune. 

Forvaltningen skriver i sagsfremstillingen, at den forventer, at den endelige, formelle beslutning om skolelukningen i 2025 bliver truffet efter sommerferien i år.

Del