Endnu mere ’Lys på Kalundborg’

I den seneste tid har der hver aften været sat lys på de omkring 120 meter høje radiomaster på Gisseløre og sådan vil det også være et stykke tid endnu.

Endnu mere ’Lys på Kalundborg’
Der er nu sat endnu mere lys på radiomasterne på Gisseløre og det giver nye muligheder. Foto: jens Nielsen

Af Jens Nielsen

Der er nu monteret dobbelt så mange projektører på de to radiomaster på Gisseløre. Det giver helt nye muligheder, som testes i den kommende tid. Det er foreningen Lys på Kalundborg som står bag projektet.

I den seneste tid har der hver aften været sat lys på de omkring 120 meter høje radiomaster på Gisseløre og sådan vil det også være et stykke tid endnu.

Årsagen er, at antallet af projektører på masterne er blevet fordoblet fra tre til seks på hver mast for både at give et endnu bedre lys og samtidig også give nogle helt nye muligheder, faktisk kan lyset nu indstilles til et helt disco show hvis det er ønsket.

Bent O. Jørgensens Fonden har doneret pengene så der nu er sat tre mindre projektører på hver mast udover de tre store som var sat på hver mast i forvejen og så er selve styringen af lyset nu lavet sådan, at hver eneste af de 12 projektører kan styres individuelt og det giver nærmest uendelige muligheder, vi kan faktisk lave et helt disco show, og er det aktuelt, det ved vi ikke men nu er muligheden der,” fortæller Per Junge, formand for Lys på Kalundborg.

Per Junge oplyser, at lyset på masterne vil være tændt samtidig med at den øvrige julebelysning i Kalundborg er tændt i december og der er også planer om, at lyset på radiomasterne skal være tændt nytårsaften for at markere, at den sidste langbølgersender på stedet slukkes efter 96 år.

Der blev sat lys på radiomasterne første gang i foråret 2018 og siden har der været tændt lys ved forskellige lejligheder udover julen, bl.a. i foråret 2022 hvor der blev sat blåt lys på den ene mast og gult på den anden for at støtte op om det Ukrainske folk på grund af krig i landet.

Del