Endnu flere krydstogtgæster end først meldt ud

Hele dagen igennem vil 10 shuttlebusser køre i fast rutefart mellem havnekajen og Torvet. Herudover kører der to shuttlebusser mellem Torvet og Røsnæs

Endnu flere krydstogtgæster end først meldt ud
Mange tusinde krydstogtgæster besøger Kalundborg i dag søndag. Foto: Jens Nielsen

Tekst og foto af Jens Nielsen

Tidlig søndag morgen gled et af verdens største krydstogtskibe, det 337 meter lange AIDAnova, til kaj ved Ny Vesthavn. Ombord var 5.500 krydstogtgæster.

Kalundborg Havn havde tidligere meldt ud, at der ville være 4.900 krydstogtgæster ombord, men faktisk er der hele 5.500 gæster ombord.

”Vi havde først fået oplyst, at der ville være 4.900 gæster ombord, men der er kommet en række ekstra bookninger til sidst, så faktisk er der 5.500, heraf skal de 1000 på ture til bl.a. København, men resten bliver i Kalundborg,” fortæller Michael D. Larsen, salgschef og krydstogtansvarlig hos Kalundborg Havn.

AIDAnova lagde til kl. 7 søndag morgen og besøget i Kalundborg er første stop på turen. De mange gæster er børnefamilier og en del unge mennesker.

Det store krydstogtskib kommer fra Kiel og sejler videre kl. 18 med kurs mod Skagen. Herefter går turen til Oslo inden der igen returneres til Kiel.

Hele dagen igennem vil 10 shuttlebusser køre i fast rutefart mellem havnekajen og Torvet. Herudover kører der to shuttlebusser mellem Torvet og Røsnæs med stop ved Dyrehøj Vingård, Ulstrup Mølle, Naturskolen og parkeringspladsen ved Røsnæs Fyr. Ved Røsnæs Fyr vil der være tilbud om guidede vandreture for gæsterne, der tager derud, og i busserne mod Røsnæs vil der være frivillige, som fortæller, hvad gæsterne kan opleve ved de forskellige stop.

Der er gratis adgang på Kalundborg Museum for krydstogtgæsterne og Kalundborg Søfartsmuseum i Bethesdagade holder ligeledes åbent hele dagen.

”De mange frivillige fra Røsnæs Udvikling- og beboerforening har virkeligt budt ind og stiller med mange frivillige som guider på Røsnæs, det er rigtigt flot,” siger Michael D. Larsen.

Et kæmpe set-up

Når AIDANnova anløber, er rigtigt mange mennesker involveret, dels seks mand fra Kalundborg Linesmen som tager imod skibets mange og tunge trosser.

Kalundborg Turistforening havde flere folk som tager godt imod de udenlandske gæster, Told stillede med seks medarbejdere og en narkohund til at tage stikprøver af de udenlandske gæster, det lokale vagtfirma Team Safety sørgede for vagt ved ind og udkørsel til Ny Vesthavn, Kalundborg Havn havde selv en række af medarbejdere på arbejde og endelig så kørte en lang kolonne af store busser til Ny Vesthavn for at hente og bringe de mange krydstogtgæster.

Kalundborg Havn får i øvrigt besøg igen af AIDAnova søndag den 4. september, hvilket vil være sidste krydstogtanløb i denne sæson.

Del