Endnu et nyt medlem i Kalundborg Symbiose

Endnu et nyt medlem i Kalundborg Symbiose RE Energy Bioraffinaderi Kalundborg er indtrådt som et nyt associeret medlem i Kalundborg Symbiose. Arkivfoto: Jens Nielsen

RE Energy Bioraffinaderi Kalundborg er indtrådt som et nyt associeret medlem i Kalundborg Symbiose. Kalundborg Symbiose tæller nu ikke mindre end tretten virksomheder, såvel private som offentlige, som alle er optaget af i fællesskab at udnytte ressourcerne bedst muligt.

”Vi er glade for at byde RE Energy velkommen i Kalundborg Symbiose. RE Energy er i gang med at etablere produktion i Kalundborg, så det er helt naturligt, at de bliver medlemmer af partnerskabet, helt i tråd med foreningens strategi om at udvide og styrke partnerskabet. Der er mange gode muligheder for nye symbioseprojekter mellem RE Energy og de nuværende partnere”, udtaler Michael Hallgren, produktionsdirektør, Novo Nordisk Kalundborg og formand for Kalundborg Symbiose, i en pressemeddelelse.

RE Energy er en symbiose i sig selv, med udnyttelse af halm som et restprodukt til produktion af bioetanol, som igen genererer en reststrøm, der kan bruges som råvare i produktionen hos Comet Bio.

RE Energy overtog 1. april 2020 det tidligere test- og demonstrationsanlæg Inbicon fra Ørsted, og startede en nødproduktion af håndsprit. I sommeren 2022 vil RE Energy genåbne produktionen af 2. generations bioetanol, baseret på halm indkøbt fra landbrug på Sjælland. I partnerskab med den canadiske fødevareingrediensproducent Comet Bio, vil RE Energy desuden opføre en fabrik på ca. 1600 m2, der skal producere præbiotika ud fra fraktionen af hemicellulose fra den eksisterende fabrik. Fra rest til værdifuldt kosttilskud.

”Vi er optaget af bæredygtig produktion, og det gennemsyrer hele vores planlægning af de nye produktionsfaciliteter, som stræber efter en minimal CO2-udledning og maksimal genanvendelse af vand. Vi ser masser af potentiale i at udnytte endnu flere af vores restprodukter i samarbejde med andre partnere, og derfor er vi glade for at blive en del af det unikke industrielle økosystem i Kalundborg. Der er mange spændende initiativer i Kalundborg, både på uddannelsesområdet og i forhold til innovationsprojekter inden for bioproduktion, hvor vi kan bidrage yderligere til den fantastiske udvikling, som området er inde i”, udtaler Henrik Maimann, CEO for RE Energy. 2

Fakta om Kalundborg Symbiose

Kalundborg Symbiose er et enestående eksempel på, hvordan industrien kan producere på en bæredygtig måde, der både er skånsom for miljøet og samtidig skaber vækst.

Siden 1972, hvor det første symbioseprojekt blev etableret, er offentlige og private virksomheder i Kalundborg gået sammen om at udnytte ressourcerne endnu bedre end en enkelt virksomhed kunne gøre alene. Det har over årene skabt et helt unikt industrielt økosystem, der med udvidelsen af medlemskredsen består af ikke mindre end 25 forskellige strømme.

Kalundborg Symbiose er en almennyttig forening, der består af følgende medlemmer:

Argo, Avista Green, Chr. Hansen, Equinor Refining Denmark, Gyproc Saint-Gobain, Kalundborg Bioenergi, Kalundborg Forsyning, Kalundborg Kommune, Novo Nordisk, Novozymes, Unibio, Ørsted, og nu altså udvidet med RE Energy Bioraffinaderi Kalundborg. Læs mere om Kalundborg Symbiose her: http://www.symbiosis.dk/

Del