Endnu et nyt medlem af symbiosen

Det nye tilknyttede medlem er trådt ind i det unikke partnerskab, hvor affald, der genereres af én virksomhed, bliver omdannet til værdifulde ressourcer for andre virksomheder.

Endnu et nyt medlem af symbiosen
Kalundborg Symbiose har nu budt endnu et medlem velkommen.

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

Kalundborg Symbiosis byder APM Terminals velkommen som sit nyeste tilknyttede medlem. Det nye tilknyttede medlem, APM Terminals, er trådt ind i det unikke partnerskab, hvor affald, der genereres af én virksomhed, bliver omdannet til værdifulde ressourcer for andre. Det skriver Kalundborg Symbiose i en pressemeddelelse tirsdag.

"Vi er begejstrede for at byde APM Terminals velkommen som det nyeste tilknyttede medlem, der bringer innovation og global ekspertise til vores partnerskab. Med en stærk lokal forpligtelse og løbende samarbejde med forskellige lokale virksomheder kan APM Terminals bidrage betydeligt til udviklingen af Kalundborg Symbiosis. Med APM Terminals om bord ser vi frem til de nye muligheder, der ligger foran os, og den positive indvirkning, vi sammen kan skabe for det lokale samfund og ud over det," siger Michael Hallgren, Senior Vice President for Novo Nordisk Kalundborg og formand for Kalundborg Symbiosis.

Det nye medlem, APM Terminals, er en del af A. P. Moller-Maersk, et integreret containerlogistikfirma, der arbejder på at forbinde og forenkle sine kunders forsyningskæder. Som verdensleder inden for skibsfartstjenester opererer virksomheden i 130 lande og beskæftiger over 100.000 mennesker.

Kalundborg-terminalen har været i Kalundborg siden 2021. Den er den nyeste og mindste APM Terminal, og blev sat i drift i marts 2021. Terminalen har en dybde på 15 meter og en dyb vandbassin, der strækker sig langs hele den 500 meter lange kaj. Terminalen har 12 faste medarbejdere og 18 vikarer. Der er store ambitioner for vækst og grøn omstilling hos APMT Kalundborg. APM Terminals har i over et halvt århundrede løftet standarder for udvikling og drift af avancerede havne og containerterminaler (siden 2001 under APM Terminals-mærket). Nu, med faciliteter i 64 nøglepositioner rundt om i verden og flere i udvikling, hæver vi standarderne for tilgængelighed, effektivitet, pålidelighed og proaktivitet for både rederi- og landsidekunder.

"I denne sammenkoblede verden omfavner vi vores ansvar for at forbedre og beskytte den planet, der opretholder os, og stræber efter at sikre en bæredygtig fremtid for enhver levende væsen. Som medlem af Kalundborg Symbiosis-netværket repræsenterer vi muligheden for at lære og samarbejde med meddeltagere, forenet i at finde innovative løsninger for en mere bæredygtig verden. Kalundborg Symbiose giver os en fantastisk mulighed for at deltage i en veldokumenteret opstilling, der allerede har skabt resultater, og hvor vi kan have en ærlig og åben debat om bæredygtig udvikling til fælles bedste," siger Nikolaj Klokholm, Execution Manager Kalundborg, APM Terminals Nordic.

Del