En uge i fællesskabets tegn

Torsdag kulminerede ugens arbejde med festivaldag på skolen.

En uge i fællesskabets tegn Hele uge 36 har været en noget anderledes uge for elever og lærere på Kalundborg Friskole. Foto: Gitte Korsgaard.

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

Hele uge 36 har været en noget anderledes uge for elever og lærere på Kalundborg Friskole. De har nemlig haft noget helt nyt på skemaet – Camp Kalfri, der er den årlige emneuge, hvor eleverne bl.a. arbejder på tværs af klassetrin. Torsdag kulminerede ugens arbejde med festivaldag på skolen.

Torsdag kulminerede elevernes og lærernes hårde arbejde i en festivaldag – også kaldet Camp Kalfri. Camp Kalfri er et helt døgn med festivalstemning på hele skolen, og hvor eleverne alle, på nær 0.klasse, skal overnatte på skolen. Dog måtte Kalundborg Friskole ændre lidt i programmet, da vejret ikke helt artede sig. Men det gode humør hos både elever, lærere og forældre var ikke til at tage fejl af.

”Vi har tidligere haft en fælles lejrskole for hele skolen hvert femte år, men nu synes vi, det er på tide at gøre noget for det store fællesskab på skolen, hvert eneste år,” fortæller skoleleder, René Tholander.

Slush-ice og sambarytmer

På skolen var der popcorn, slush ice og skumfiduser samt sambarytmer, akrobatik og artisteri. Cirkus Olaiski var nemlig forbi for at hjælpe de unge talenter med diverse numre, der skulle vises for forældrene torsdag eftermiddag. Det var tydeligt, at hele skolens fællesskab var omdrejningspunktet for emneugen, og at de mange elever i alle aldre hyggede sig sammen omkring aktiviteter som dans, sang, cirkus, akrobatik, og mad.

”Eleverne er blevet inddelt i tre grupper: Bh.kl - 3. klasse har arbejdet med cirkus, 4. og 5. klasse har arbejdet med akrobatik og 6. - 8. kl. har arbejdet med Samba,” fortæller René Tholander.

Primært finansieret af frivilligt arbejde

Skolelederen fortæller endvidere, at Camp Kalfri primært er finansieret af frivilligt arbejde fra skolens forældre.

”En stor del af finansieringen af festivalen kommer fra forældrenes indsats på årets Kalundborg Rock’er med at være scenefolk.”

Del