En ubehagelig oplevelse

21-årig Frederik Bang Jakobsen var buschauffør i bussen, hvor en kvinde tirsdag formiddag gik ud foran og kom lettere til skade. Foto: Gitte Korsgaard. 

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

Tirsdag formiddag skete der en trafikulykke på Klosterparkvej, idet en kvinde gik ud foran en bybus. Kvinden er heldigvis sluppet heldigt trods alt. Hun er kommet lettere til skade, har bl.a. fået en hjernerystelse. Buschaufføren, der kørte bussen, da ulykken skete er også okay, men er meget glad for og lettet over, at kvinden ikke er kommet mere til skade. 

Tirsdag passede Frederik Bang Jakobsen sit job som buschauffør præcis, som alle andre dage. Men denne tirsdag gik en kvinde ud foran bussen, og hun blev ramt af bussen og kastet tilbage på cykelstien. Frederik Bang Jakobsen skyndte sig ud for at hjælpe kvinden og fik tilkaldt hjælp. Men han var også rystet over oplevelsen.

”Hun kom inde fra Borgerservice, men mit fokus er jo på vejen. Jeg havde lige sat nogle, af, og var på vej mod lyskrydset, hvilket jeg selvfølgelig skal forholde mig til. Lige pludselig gik en dame ud foran bussen. Hun træder ud på vejen i det sekund, hvor jeg kommer forbi i bussen, og hun rammer siden foran på bussen, og bliver slået ned i cykelstien. Heldigvis kørte jeg kun 11 km/h,” fortæller den unge buschauffør, og fortsætter: ”Jeg skynder mig ud til hende, og det gør en af pædagogerne fra en børnehave, der sidder inde i bussen også. Jeg får ringet til 112, og ambulance og lægebil kommer få minutter senere. Derefter kommer politiet også. Jeg ringer til busselskabet, og siger, at bussen ikke kører længere, og de sender en anden bus.”

Frederik Bang Jakobsen fortæller endvidere, at kvindens søn har skrevet til ham, for at fortælle, hvordan hun har det. 

”Jeg blev meget lettet, da jeg hørte, at hun var kommet lettere til skade, og var i bedring. Hendes søn skrev til mig, at hun har det okay. Jeg skulle egentlig holde ferie nu, men har bedt om at være på job og køre, fordi jeg talte med en krisepsykolog i går, der fortalte mig, hvad jeg kunne forvente at føle den næste tid, og hun sagde bl.a., at det er vigtigt, at jeg kommer ud at køre igen med det samme. Det har jeg været i dag (onsdag) sammen med en kollega, og det er gået fint. Mine kollegaer har været der for mig, og det er jeg meget glad for. Derudover har mange også skrevet, at de tænker på mig, og det varmer. Jeg kan godt fortsætte som buschauffør. Det var en grim oplevelse, der heldigvis endte rimelig godt,” slutter Frederik Bang Jakobsen.

På Kalundborg Kommune har man også en beredskabsplan, hvis der sker ulykker, dødsfald osv. i institutioner. Her var der tale om en gruppe børnehavebørn fra Børnehuset Østgården i Kalundborg, der var med i bussen. 

Lone Kongsted, der er pædagogisk teamleder i Børnehuset Østgården fortæller, at situationen blev håndteret på bedste vis. Pædagogerne i bussen delte sig hurtigt op. Den ene hjalp den tilskadekomne kvinde sammen med buschaufføren, og den anden tog sig af børnene. 

”De sad bagerst i bussen, og så ikke kvinden. Men de snakkede med pædagogerne om, hvad der skete, også undervejs. Planen er altid, at jeg, som leder, bliver involveret uanset. De ringede til mig, og jeg ankom kort efter ulykken. Bussen bremsede brat, og børnene fik selvfølgelig et chok, fordi de røg frem i sæderne, og pædagogerne så lidt forskrækkede ud. Men alle tog det helt roligt, og børnene fik lov til at spørge om, hvad de havde brug for at spørge om. Vi lyttede til børnene og talte ud fra, hvad de sagde og spurgte om. Derefter gik vi over på biblioteket, da kvinden var i ambulancen, og har efterfølgende skrevet et brev til alle forældrene, hvilket er blevet taget godt imod,” fortæller Lone Kongsted.

Del