En tur fyldt med Historie, natur og litteratur

Lørdag den 18. juni kører Biblioteksklubben på heldags bustur til Ribe.

En tur fyldt med Historie, natur og litteratur
Lørdag den 18. juni kører Biblioteksklubben på heldags bustur til Ribe, herunder en tur på HEX! Museum of Witch Hunt og en tur til Vadehavet.

kontakt@tv-kalundborg.dk

Lørdag den 18. juni kører Biblioteksklubben på heldags bustur til Ribe. Her skal man besøge HEX! Museum of Witch Hunt, spise frokost på Kolvig og på guidet naturvandring ved Vadehavet. I løbet af dagen vil der blive præsenteret lidt litteratur, som er inspireret af busturens destination.   

Ribe, Danmarks ældste by. Den har man nu mulighed for at opleve. Lørdag den 18. juni kl. 6:15 kører bussen nemlig mod Ribe. Foruden at være Danmarks ældste by, er Ribe også hjemstedet for Danmarks mest berømte eller berygtede heks Maren Spliid. Derudover ligger Ribe også kyststrækning til Vadehavet, et unikt naturområde fyld af liv og oplevelser.

På turen oplever man det lille, forholdsvis nye, museum, som fortæller den uhyggelige historie om heksefrygten, der for alvor ramte Danmark og Europa i 15. og 1600-tallet. Ribe stod i hjertet af de danske hekseprocesser, og i gaderne omkring museet udspilledes Danmarks mest berømte sag. Under vores besøg på HEX! får vi en introduktion til museet; dets opståen, Ribe som heksens by samt de uhyggelige, skæve og overraskende detaljer bag nogle af museets genstande. Derefter udforsker man museet på egen hånd.

Efter en hyggelig frokost på Den Gamle Arrest, hvor der serveres Stjerneskud, begiver hele selskabet sig mod kysten og Vadehavet. Siden sommeren 2014 har Nationalpark Vadehavet været en del af UNESCO’s verdensarvsliste. Vadehavet er en rå og enestående naturoplevelse, hvor alle sanser har mulighed for at komme i spil. Det får man mulighed for at opleve, når gruppen, ved lavvande, begiver sig af sted på en guidet naturvandring ud til Vadehavet. Her er der blandt andet mulighed for at se salttålende planter på strandengen og bunddyr i vaden. Naturvejlederen fortæller om tidevandet, Verdensarven og om, hvordan klimaforandringerne påvirker dyreliv, økosystem og mennesker ved Vadehavet.

Man kan købe billetter til busturen via bibliotekets hjemmeside kalundborgbib.dk under ”det sker” eller ved personalet i biblioteksafdelingernes betjeningstid. Busturen er et tilbud til medlemmerne af Biblioteksklubben, men er man endnu ikke medlem, kan det stadig lade sig gøre at melde sig ind i klubben. Det er gratis at være medlem af Biblioteksklubben.  

Da en del af turen foregår udenfor i vand og mudder, er det vigtigt at klæde sig på herefter. Husk høje gummistøvler. Hvis det er varmt, kan man også gå i bare tæer. Turen er ikke egnet for dårligt gående.

Program for dagen:

 • Kl. 06:00 Mødes vi foran Kalundborg Hallerne hovedindgangen, J. Hagemann Petersens Allé 11
 • Kl. 06:15 Afgang fra Kalundborg
 • Ca. kl. 06:45 Opsamling overfor Shell-Tanken i Gørlev
 • Kl. 09:45 Ankomst til Hex! Museum of Witch Hunt
 • Kl. 10.00 Instruktion til museet. Efter introduktionen bliver vi sendt rundt på museet i små hold. De af os, som venter på at blive sendt rundt, venter i Havestuen, hvor der vil blive serveret kaffe, te og lidt til den søde tand.
 • Kl. 12.10 Frokost på Restaurant Kolvig - Den Gamle Arrest
 • Kl. 13:30 Afgang mod Vadehavscentret
 • Kl. 14:00 Ankomst ved Vadehavscenteret. Herefter skal vi på en guidet naturvandring ved Vadehavet.
 • Kl. 16:00 Afgang fra Vadehavscentret.
 • Ca. kl. 19:00 Ankomst til Gørlev
 • Ca. kl. 19:30 Ankomst til Kalundborg

Del