En speciel gæst anløb Kalundborg

Alexander von Humboldt II kom fra Travemunde i Tyskland og anløb Østhavnen i Kalundborg omkring kl. 17 mandag eftermiddag.

En speciel gæst anløb Kalundborg Alexander von Humboldt II er 65 meter lang, 10 meter bred og har en mastehøjde på 33 meter. Foto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

Den tyske bark Alexander von Humboldt II anløb Østhavnen i Kalundborg mandag sidst på eftermiddagen.

Alexander von Humboldt II er et tysk sejlskib bygget som erstatning for skibet Alexander von Humboldt, som blev bygget i 1906 og brugt til sejltræning siden 1988. Konstrueret af Brenn- og Verformtechnik i Bremen blev det nye skib søsat i 2011. Som dets forgænger er skroget malet i den karakteristiske grønne farve.

Alexander von Humboldt II kom fra Travemunde i Tyskland og anløb Østhavnen i Kalundborg omkring kl. 17 mandag eftermiddag.

I den forreste og midterste mast bærer skibet råsejl, mens der i mesanmasten, skibets agterste mast, bæres gaffelsejl.  I alt sejler Alexander von Humboldt II med 24 sejl, som iøvrigt er grønne, med et samlet sejlareal på 1.360 m². I gunstige vindforhold sejler hun op til 14 knob. Og hvis vinden ikke blæser, sørger en 750 hestekræfters motor for at nå den næste havn i tide.

ALEX-2 ejes og drives af Deutsche Stiftung Sail Training, som også hører hjemme i skibets hjemhavn: Bremerhaven.

 Alexander von Humboldt II ejes og drives af Deutsche Stiftung Sail Training (German Sail Training Foundation / DSST), baseret i barkens hjemmehavn Bremerhaven. DSST er en non-profit, velgørende organisation. Dens mål er at tilbyde traditionel tall ship sailing for folk i alle aldre, men især for unge mænd og kvinder i alderen 15-25.

Alexander von Humboldt II ejes og drives af Deutsche Stiftung Sail Training (German Sail Training Foundation / DSST). DSST er en non-profit, velgørende organisation. Dens formål er at tilbyde traditionel tall ship sailing for folk i alle aldre, men især for unge mænd og kvinder i alderen 15-25.

Med op til 25 besætningsmedlemmer og 54 praktikanter ombord, sejler den flotte bark normalt ture på 1 til 14 dage på tværs af Nord- og Østersøen gennem sommeren, før den går sydpå til Middelhavet, De Kanariske Øer eller Caribien om vinteren.  

Alexander von Humboldt II er 65 meter lang, 10 meter bred og har en mastehøjde på 33 meter.

Hvor længe besøget i Kalundborg varer, vides ikke.

Del