En spændende og udfordrende uddannelse

”I nogle tilfælde er vi måske det eneste menneske som kunden snakker med lige den dag, det kræver noget specielt af os.”

En spændende og udfordrende uddannelse
21-årige Signe Rohde Rasmussen i gang med at vejlede en kunde. Hun har aldrig fortrudt sin uddannelse. Foto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

Kalundborg Svane Apotek mangler lige nu to nye farmakonomstuderende. Signe og Katrine, som begge er 2. års studerende, har aldrig fortrudt deres valg.

Hvad er egentligt en farmakonom?

Som farmakonom er du med til at tage ansvar for, at kunderne på apoteket får den rigtige medicin, på det rigtige tidspunkt og til den rigtige pris. En farmakonom har rigtigt meget kundekontakt og interesserer sig generelt for sundhed, sygdom og medicin.

21-årige Signe Rohde Rasmussen og 23-årige Katrine Larsen, begge fra Kalundborg, mangler kun et år så er de uddannet som farmakonom, en uddannelse de på ingen måde har fortrudt.

”Jeg vidste egentligt ikke hvad jeg ville men så foreslog min mor uddannelsen som farmakonom, for det er et job hvor der skal være orden og styr på tingene og det er lige mig,” fortæller Signe Rohde Rasmussen, og fortsætter, ”Alt det med læren om kroppen og sundhed det har jeg altid synes var spændende, så jeg har aldrig fortrudt mit valg.”

Katrine Larsen var heller ikke helt sikker på hvad hun ville efter tiden på gymnasiet.

”Ligesom Signe så var jeg også i tvivl om hvad jeg ville, men en snak med mine forældre og min interesse for biologi og kemi trak mig i den her retning,” fortæller Katrine Larsen, og fortsætter, ”Alt omkring kroppen synes jeg også er spændende og selvfølgelig kontakten med kunderne.”

spændende og udfordrende

Kunderne på Kalundborg Svane Apotek er vidt forskellige og mange er måske syge og har det dårligt. Det giver en ekstra udfordring.

”Vi møder kunderne der hvor de lige er den dag, det er jo vidt forskelligt og det som bliver spændende og udfordrende,” fortæller Signe og Katrine fortsætter, ”I nogle tilfælde er vi måske det eneste menneske som kunden snakker med lige den dag, det kræver noget specielt af os.”

Hvordan er uddannelsen som farmakonom skruet sammen?

Uddannelsen til farmakonom er 3-årig og skifter mellem praktikophold på apotek og skoleophold på Farmakonomskolen i Hillerød. På de tre år er der i alt otte skoleophold på Farmakonomskolen – syv af tre ugers varighed og et af to ugers varighed.

”Det er virkelig en fed uddannelse, der er rigtigt meget teori som man så kan omsætte til noget praktisk, det er virkeligt fedt for sådan en som mig som ikke kan holde ud og sidde ned en hel dag,” siger Signe Rohde Rasmussen.

”Man hjælper mennesker og gør en forskel, kunden går herfra med et smil når man har hjulpet, det er også en stor del af glæden ved jobbet, det er meget spændende” siger Katrine Larsen.

Er du interesseret?

Lige nu søger Kalundborg Svane Apotek to nye farmakonomstuderende. Er du interesseret så send en ansøgning til Kalundborg@apoteket.dk eller ring på tlf. 59 51 00 05. Der er ansøgningsfrist 15. maj 2023

Hvad er adgangskravene?

Studentereksamen (stx), højere forberedelseseksamen (hf), højere teknisk eksamen (htx) eller højere handelseksamen (hhx), eux-uddannelse (eux), international baccalaureate (IB) eller social- og sundhedsuddannelsen - trin 2.

Del