En sorgens dag

En sorgens dag

Læserbrev: En sorgens dag

I dag er en sorgens dag. I dag skal borgmester Martin Damm fortælle om Det blå pakhus endelige skæbne foran 250 borgere i Kino Kalundborg. Pakkehuset bliver ombygget til bibliotek og kulturhus.

En epoke er slut på Kalundborg havn. Det kunne være blevet omdannet til et maritimt center for bevaring af den maritime historie gennem de sidste 900 år og det maritime havnemiljø.

Den sidste rest af Wilh. Colding & Co / Importkompagniets A/S, 1912-1962, bliver nu forvandlet til betonslum og glasfacader.

Dermed slutter epoken også for Det maritime Værksted på havnen. Vi ved ikke hvad der skal ske nu vi bliver nødt til at pakke sammen. Kommunen kan ikke tilbyde en holdbar løsning. At skulle søge fonde til køb af bygninger for mange millioner, er en stor opgave for sådan en lille forening. Godt nok har vi næsten 100 medlemmer, men vores primære opgaver er at bevare det maritime miljø og historie og det sociale samvær.Borgmester Martin Damm, styringsgruppen og de fleste byrådsmedlemmer, vil så gerne huskes for eftertiden, at de har gjort noget godt for Kalundborg by, men nu bliver de husket som dem som spolerede den sidste rest af det maritime havnemiljø og hele den maritime historie i Kalundborg by.

Det er sørgeligt at se vores havns historie blive spoleret på den måde, historien som går tilbage til år 1170 hvor Esben Snare befriede havnen for sørøvere. I dag i år 2023 er det byrådet der har besat havnen.

P.S. De næste der bliver forvist fra kajen er mågerne. De må ikke skrige mere, da der skal være stille, så folk kan læse og høre lydbøger.

Poul Blasen

Medlem af Det maritime Værksted.

Del