En sand røverhistorie

En rigtig godnathistorie, lidt skummel og farlig, lidt sjov og hyggelig, lidt hemmelighedsfuld og overnaturlig.

En sand røverhistorie
Der er teater mandag aften den 14. november på Musisk Skole i Kalundborg.

kontakt@tv-kalundborg.dk

Det er noget af en historie, vi får bundet på ærmet, når der er teater mandag aften den 14. november på Musisk Skole i Kalundborg. En rigtig godnathistorie, lidt skummel og farlig, lidt sjov og hyggelig, lidt hemmelighedsfuld og overnaturlig. Og historien er næsten for god til ikke at være sand - for sådan er denne herlige teaterudgave af Selma Lagerløfs ’Legenden om juleroserne’.

Det er fortællingen om de fredløse fattige røvere, om skræmte landsbyboere, om munkene i Østerled kloster, om biskop Absalon, og først og fremmest om drengen Johannes, der gerne vil være munk, og hans læremester Abbed Hans.

Om hvordan de overvinder deres skræk og opsøger røverne juleaften og oplever selve julemiraklet dér, dybt inde i den vinterklædte skov. Ikke Maria og Josef og Jesusbarnet, men naturens mystiske forvandling, og blomsterløget der i sidste ende skaffer røverne det eftertragtede frihedsbrev fra biskop Absalon.

Publikum bliver placeret under en strålende himmel, hører, ser og mærker denne vidunderlige gamle, mystiske legende. Her kan vi se og høre og sanse skovens mystik, eller havens blomster og biernes summen, eller landsbyens marked, eller munkenes sang under klosterkirkens middelalderlige billeder.

”En sand røverhistorie” er for alle mellem 9 og 99 år – så det er også en oplevelse for familier med store børn.

”Det er jo en historie om et julemirakel, men uden nisseri og uden præstegårde, snedrys og julehits,” fortæller en af arrangørerne, Søren Vind

Det er Teaterforeningen Femkanten, der er arrangør sammen med kommunens Kulturelle Rygsæk. Billetter købes på kalundborgbib.dk eller på Femkantens hjemmeside. Der er et begrænset antal pladser.

Del