En rejse gennem generationers syn på ’Det Gode Liv’
Visionsdagen giver en unik mulighed for at blive klogere på, hvordan vi mødes på tværs af forskellige generationer, og hvad det betyder for det gode liv i Kalundborg Kommune.
Af Jens Nielsen
Den 13. september vil Allikelund Gymnasium i Kalundborg være centrum for en eftermiddag dedikeret til at forstå, hvordan forskellige generationer ser på det gode liv. Arrangementet, kaldet Visionsdag 2023, inviterer til en dybere forståelse af hvordan vi mødes på tværs af generationer.
Programmet:
Visionsdagen starter kl. 15.00 med en velkomst, efterfulgt af en introduktion til Visionsdag. Et koncept som startede for tre år siden. Dagens hovedattraktion er et foredrag af Marianne Levinsen, en fremtidsforsker og foredragsholder, der vil dele sin viden om, hvordan man lærer sin egen og andres generationer at kende.
”Visionsdagen handler om at skabe noget fælles inspiration til hvordan man måske kan se både på sig selv og sine medmennesker, virksom, organisation eller område på nye måder. Det er ren inspiration, det er bolde der bliver kastet op i luften som man måske har lyst til at gribe, enten alene eller i fællesskab, det bestemmer man selv. Man skal begejstres i fællesskab for så evner vi alle sammen at tænke nye tanker,” fortæller Malene Grandjean, vicedirektør for Nordvestsjællands Erhvervs- og Gymnasieuddannelser.
Efter en pause med kaffe og kage vil der være et panel bestående af repræsentanter fra Babyboomer-generationen (55-66 år), Generation X (67-79 år), Generation Y (80-95 år) og Generation Z (96-2012). Dagen slutter med en debat og en refleksion over, hvad man kan tage med sig fra dagen.
Hvorfor Generationsfokus?
"Forståelse af forskellige generationer er afgørende både professionelt og personligt. Det giver en dybere forståelse af kolleger, samarbejdspartnere, kunder og os selv," forklarer Malene Grandjean. Hun fortsætter: "Hver generation har unikke karakteristika baseret på deres oplevelser og samfundsmæssige baggrund. At forstå disse forskelle kan forbedre interaktionen og give værdifulde indsigter, for eksempel i trivsel på arbejdspladsen."
Visionsdagen giver en unik mulighed for at blive klogere på, hvordan vi mødes på tværs af forskellige generationer, og hvad det betyder for det gode liv i Kalundborg Kommune. Hvordan man vælger at bruge det, man oplever på en visionsdag, er op til en selv. Men én ting er sikkert: Det vil være en dag fyldt med nye perspektiver og tankevækkende diskussioner.
”Alle er velkommen, hvad enten man er virksomhedsejer, leder, fodboldtræner, sidder i et menighedsråd, forældre eller hvis man bare er nysgerrig på sine medmennesker. Vi kan alle sammen blive lidt klogere og måske bedre forstå hinanden på tværs af generationer,” fortæller Malene Grandjean.
I panelet til visionsdagen sidder:
Babyboomer: lærlingeansvarlig, Multi-Tech, Benny Bo Nielsen og erhvervschef Lene Bach Jørler. Generation X: uddannelsesleder, FGU, Jimmi Jensen og rektor, Kalundborg Gymnasium, Trine Fogh Lauridsen. Generation Y: direktør, Skaberzonen, Brian Hilding Lamhauge og virksomhedsejer, BlomstOp, Camilla Stenrand. Generation Z: virksomhedsejer, LabCut, Oliver Kondrup og elevrådsformand, Allikelund Gymnasium, Alma Josephine Kirkemann.
Uge 37 - En fast Visionsuge
Jørgen Ravnsbæk, direktør for FGU Nordvestsjælland, og Malene Grandjean er de drivende kræfter bag Visionsdagene, som ud over i Kalundborg også afholdes i Holbæk og Odsherred. I Kalundborg afholdes arrangementet i samarbejde med Kalundborgegnens Erhvervsråd.
Tilmelding og Praktiske Detaljer
Det er gratis at deltage i Visionsdag, og tilmelding kan ske på tilmeld@eucnvs.dk.
Skriv, at du tilmelder dig Visionsdagen i Kalundborg. Det er gratis at deltage.