En populær tradition genoptages

På vandet, i vandet, ved vandet. Fællesnævneren for dagen er det våde element, og derfor opfordrer arrangørerne publikum til at møde frem i tøj, der kan tåle et enkelt stænk eller to.

En populær tradition genoptages Der bliver bl.a. mulighed for en tur i en Rib båd til Vild Med Vand, med Kalundborg Brand og Redning. Arkivfoto: jens Nielsen

Efter to triste Corona år er det igen blevet tid til at invitere til Havnens Dag på Gisseløre og i Vesthavnen

Planlægningen af årets begivenhed i byens havne, Vild med Vand, er ved at være på plads. Sejlklubben, roklubben, sportsdykkerne, havfiskerne, bådelauget på Vesthavnen, Marinehjemmeværnet og flere andre aktører stikker jævnligt hovederne sammen for at få programmet for lørdag den 18. juni færdigt.

Der skal skaffes mange frivillige til at styre begivenhederne dagen igennem. I 2019, hvor en lignende event blev afviklet, lykkedes det at samle et hold på mere end 100 frivillige, og dette mål satses der også på skal nås i denne omgang.

Havnebussen sejler igen

Et fast tilbagevendende indslag er “vandbussen”, sejlklubbens jolle Zephyr, der sejler i fast rutefart dagen igennem mellem de to havne, og bemandingen til denne opgave er på plads. Marinehjemmeværnsfartøjet Holger Danske vil ligge klar ved kajen i Vesthavnen hvorfra der sejles ture på fjorden. Der bliver også mulighed for en tur i en Rib båd, en hurtiggående gummibåd, med Kalundborg Brand og Redning.

Sportsdykkerne vil fremvise deres udstyr og færdigheder indenfor undervandsjagt og undervands-rugby. I roklubben, får gæsterne lejlighed til at prøve en romaskine, sejle i kajak eller inriggerbåd efter behørig instruktion.

Åben båd og opvisning i kajakpolo

Nogle af sejlklubbens medlemmer tilbyder ture med sejl- eller motorbåd, og der vil også være “åben båd” samt andre aktiviteter i havnebassinet som kajakpolo og opvisning af et børnekajak hold. Klubbens windsurfere vil være klar med prøveture, og man kan også få mulighed for at prøve disciplinen SUP, Stand Up Padling.

Det kulinariske er der også tænkt på. Havfiskerne vil servere fiskefrikadeller og fiskefileter, sejlklubben står klar med salg af pølser. Roklubben byder på kaffe, kage og softice.

Arrangørerne brygger også på et indslag for de konkurrencemindede og søstærke og stiller spørgsmålet: Kan man sejle i en palletank?

Endelig skal det også nævnes, at der ligesom tidligere år, arrangeres krabbevæddeløb for børnene, der også får mulighed for at inspicere nyfangede fisk i havfiskernes garn.

På vandet, i vandet, ved vandet. Fællesnævneren for dagen er det våde element, og derfor opfordrer arrangørerne publikum til at møde frem i tøj, der kan tåle et enkelt stænk eller to.

Del