En overflod af aktiviteter og underholdning til Royal Run

I forbindelse med dette store arrangement spærres Kalundborg Midtby og en række veje lige omkring byen i et døgn. Det er nødvendig for at sikre en tryg og sikker begivenhed for alle.

En overflod af aktiviteter og underholdning til Royal Run
Foto: Royal Run/Danmarks Idrætsforbund.

Mandag den 20. maj 2024 bliver en historisk dag, når H.M. Dronning Mary sammen med 10.000 motionister deltager i Royal Run 2024 i Kalundborg. Borgerne kan se frem til en fed royal fest med en masse mennesker og underholdning. I den forbindelse vil Kalundborg Midtby være spærret i et døgn, oplyser Kalundborg Kommune i en pressemeddelelse.

Hendes Majestæt Dronning Mary deltager i Royal Run i Kalundborg 2. pinsedag, som er mandag den 20. maj 2024. Organisationen bag Royal Run har solgt 10.000 billetter til løbet i Kalundborg by. Udover det forventer man, at 10-15.000 tilskuere vil strømme til byen for at se det store royale løb.

I forbindelse med dette store arrangement spærres Kalundborg Midtby og en række veje lige omkring byen i et døgn fra søndag aften den 19. maj til og med mandag den 20. maj, som er nødvendig for at sikre en tryg og sikker begivenhed for alle.

Den endelige rute bliver først offentliggjort én måned før selve løbet. Det betyder, at afspærringen ikke kan defineres mere specifikt på nuværende tidspunkt. Kalundborg Kommune opfordrer derfor borgerne til at forberede sig på denne midlertidige afspærring.

”Vi ser frem til at fejre en historisk royal dag sammen med ca. 25.000 mennesker lige her i Kalundborg by. Det bliver stort, vildt og mindeværdigt at se hele byen løbe sammen med Hendes Majestæt Dronning Mary 2. pinsedag samt alle de aktiviteter, der vil foregå. Den trafikale situation vil selvfølgelig blive påvirket, men vi kan ikke sige noget specifikt om hvilke veje, der bliver spærret på nuværende tidspunkt. Jeg vil derfor opfordre borgerne til at forberede sig på den midlertidige afspærring af midtbyen allerede nu”, fortæller Michel van der Linden, direktør i Kalundborg Kommune.

Der vil også blive sendt breve direkte i e-Boks til de borgere og virksomheder, der bliver berørt direkte af løbet.

Oplevelser under Royal Run

Både løbere og besøgende kan forvente en overflod af aktiviteter og underholdning på dagen, der vil appellere til alle aldre. Kalundborg Kommune har skabt rammerne, og arrangørerne har arbejdet hårdt de seneste måneder for at udfylde dem med et underholdningsprogram, der kommer til at glæde både lokale og besøgende.

  • Kordilgade og Skibbrogade

De besøgende kan blandt andet se frem til, at butikkerne i Kordilgade og Skibbrogade holder åbent, så de kan nyde en særlig shoppingoplevelse midt i festlighederne, på en dag hvor der ellers ikke ville være åbent.

  • Klostertorvet og Klosterparken

På Klostertorvet vil der være et stort streetfoodmarked, hvor man kan nyde løbet på storskærm. Streetfoodmarkedet håndteres af Musicon og i Klosterparken arbejder man på at skabe et område hvor man kan møde Kalundborgs unikke industrielle samarbejde sammen med førende uddannelsesinstitutioner. Her får man chancen for at engagere sig i de lokale virksomheder og få nærmere kendskab til uddannelsesinstitutionerne.

  • Havneparken

Det bliver hektisk og i bogstavelig forstand underholdende for hele familien, når Vores Kalundborg og Kalundborg Biblioteker sørger for etablering af et kæmpe pusterum i Havneparken. Oplev blandt andet ponytræk for de mindste, Cirkus Berdino, slangetæmmer, konkurrencer, ballonklovn, børne Robinson. Der er legeland, hoppepuder, kæphesteløb og meget, meget mere, og så er der selvfølgelig mulighed for at købe børnevenlig mad og få slukket tørsten.

  • Møllebakken

På det naturskønne Møllebakken skaber Kalundborg Rocker et eventområde med en forrygende feststemning med en betagende udsigt over byen. Møllebakken forvandles til en mini-festival.

Mere information om det kommende løb

For mere information om Royal Run i Kalundborg besøg www.royalrun.dk/vaertsbyer/kalundborg.

Del