En ny hverdag på Allikelund Gymnasium

Eleverne fra de afsluttende klasser på Allikelund Gymnaisum er tilbage på skolen.

kontakt@tv-kalundborg.dk

Alle havde glædet sig til mandag morgen, hvor den delvise genåbning af Allikelund Gymnasium skulle træde i kræft. Det betød, at både medarbejdere og rektor stod klar ved indgangen – på behørig afstand - til at modtage eleverne fra de afsluttende klasser på. 

”Vi har i den grad savnet eleverne i denne nedlukningsperiode,” fortæller rektor Karen Marie Christensen, der samtidigt understreger, at alle lærerne digitalt dagligt har ”set” eleverne, men at det ikke er det samme som, når den fysiske skole også rummer elever.

Eleverne ankom roligt, og de havde sat sig godt ind i reglerne for genåbningen. ”Vi har kommunikeret reglerne omkring afstand, sprit og håndvask ud på mail samt via Allikelunds medier i god tid,” fortæller Karen Marie.

Duften af sprit
Normalt dufter Allikelund af friskbagte boller om morgenen, men i dag var der en god spritlugt i indgangen. Allikelund Gymnasium har været klar til at modtage eleverne siden slutningen af sidste uge, hvor alt det praktiske faldt på plads med hensyn til bordopstilling, sikkerhedsafstande og masser af – ja - sprit, klude og sæbe. 

Vi spurgte nogle af eleverne om, hvordan deres morgen havde været, og hvad de havde gjort sig af tanker i forbindelse med genåbningen. Inde på gymnasiet mødte vi Nicklas og Nicklas, som begge var kommet i god tid og havde gjort klar til skoledagen. 

''Vi har glæder os rigtig meget til at komme tilbage til skolen. Vi har savnet en normal hverdag. Det er også lidt kedeligt bare at være hjemme uafbrudt i næsten 40 dage''. En tredje elev Jonas kom også forbi: ''Jeg har virkelig kedet mig, og selv min mor syntes, det var rart, jeg skulle afsted igen. Jeg har savnet mine kammerater og nærheden mellem os og underviseren. Jeg trænger også til at genere nogle andre end kun min familie,'' sluttede Jonas af med smil og glimt i øjet.

Karen Marie Christensen understreger, at det er dejligt, at Allikelund igen har elever i huset, da det er dem og alle medarbejderne, der skaber Allikelunds undervisnings- og studiemiljø sammen. 

"Elever og medarbejdere har virkelig savnet hverdagen og hinanden. Langt fra alle kan komme i skole endnu, derfor følger jeg stadig den virtuelle undervisning tæt. Jeg synes, både elever og medarbejdere har været utrolig omstillingsparate og seje i den her, pludselige nye, hverdag. Vi håber, vi kan genåbne for flere klasser efter 10.05.2020,’’ siger Karen Marie Christensen.

Del