En nænsom og tryg skolestart fra maj

På nuværende tidspunkt er der allerede tilmeldt 8 børn til MiniRøs, der begynder den 1. maj, og der er plads til flere.

En nænsom og tryg skolestart fra maj
Skoleleder på Friskolen på Røsnæs, Jonas Vad, vil informere om MiniRøs den 30. marts. Foto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

Den 1. maj starter Friskolen på Røsnæs et før-skoleforløb, med en nænsom og tryg skolestart, op, hvor udviklingen af børnenes sociale og kognitive kompetencer styrkes. Der er informationsmøde den 30. marts.

Under navnet MiniRøs tilbyder Friskolen på Røsnæs børnehavebørn, som skal begynde i skole efter sommerferien, et førskoleforløb, der begynder den 1. maj. Så kender børnene rutiner og rammer inden skolestart i 0. klasse til august.

”Det er en måde at lave en tryg skolesart på for børnehavebørnene et par måneder før den rigtige skolestart. Det handler om, at børnene bliver en del af skolekulturen og er en del af den mere præcise hverdag, så børnene får en mere glidende indgang til skolen,” fortæller Jonas Vad, skoleleder på Friskolen på Røsnæs, som har lige godt 100 elever.

Ren Morten Korch idyl

Friskolen tilbyder bl.a. en lille børnegruppe, faste voksne, som børnene også vil kende i SFO og skole, børnene lærer skolen, personalet og de andre elever at kende, og de deltager i skolens morgensang.

”Udover at de lærer skolen at kende, lærer de også hele området uden for skolen at kende. Vi har jo en skole, der er meget naturbaseret, nærmest Morten Korch idyl, som eleverne boltrer sig i, en kæmpe naturverden,” fortæller Jonas Vad, og fortsætter: ”Forleden dag var der et rådyr, som var kørt ned her tæt på skolen, en af skolens lærere var hurtig, fik fat i rådyret og hængte det op i et træ bag skolen, og de store elever så, hvordan dyret blev brækket, på den måde får børnene et naturligt forhold til naturen.”

På nuværende tidspunkt er der allerede tilmeldt 8 børn til MiniRøs, der begynder den 1. maj, og der er plads til flere. Der er informationsmøde om MiniRøs torsdag den 30. marts, hvor skoleleder Jonas Vad vil informere forældre og børn. Tilmelding til informationsmødet på tlf. 59 56 00 99

Børnehave

På nuværende tidspunkt har Friskolen på Røsnæs ikke sin egen børnehave, men friskolen har ansøgt Kalundborg Kommune om at lave en børnehave, på den måde vil den blive en naturlig fødekæde til friskolen.

Del