En meget travl eftermiddag og aften for politiet

Flere sager om alt fra sigtelser for overtrædelse af lov om euforiserende stoffer, fyrværkeriloven, knivloven og færdselsloven.

En meget travl eftermiddag og aften for politiet

Af Jens Nielsen

Politifolk fra Midt- og Vestsjællands Politi havde en meget travl eftermiddag og aften i går onsdag, med flere sager om alt fra sigtelser for overtrædelse af lov om euforiserende stoffer, fyrværkeriloven, knivloven og færdselsloven.

Patruljer fra den præventive afdeling i den vestlige del af politikredsen var på besøg flere steder i Kalundborg by med baggrund i konkrete anmeldelser eller som opfølgning af oplysninger og tip om personer, der måske kunne være i besiddelse af ulovlige effekter.

Kl. ca. 16.30 kørte en patrulje til området ved et tidligere supermarked på Sct. Jørgensbjerg for at kontrollere personer, der holder til i området, og som måske kunne være i besiddelse af euforiserende stoffer.

På stedet traf politiet to 59-årige mænd fra Kalundborg, som begge blev skønnet påvirket af alkohol og narkotika. Ingen af dem havde ulovlige stoffer eller effekter på sig, men i nærheden af deres opholdssted fandt politiet en bøtte indeholdende ca. 40 klumper hash med en samlet vægt på 70 gram. Ingen af de to mænd ville vedkende sig ejerforholdet, men politiet undersøger nu, om en af dem kan mistænkes for at være ejeren af hashen.

Kl. 18.00 fik en 50-årig mand fra Kalundborg besøg af politiet som opfølgning på en usikker kørsel på en scooter hjem til sin bopæl. Politiet blev inviteret indenfor og kunne straks se flere digitalvægte, hashklumper og små plastposer med pulverrester ligge frit fremme. Ved nærmere undersøgelse af hans bopæl fandt politiet en halv plade hash gemt, ligesom politiet fandt ham i besiddelse af en større mængde tøj med nye mærkater samt adskillige oplevelsesgavekort til en samlet værdi på ca. 20.000 kr.

Det fundne tøj og oplevelsesgavekortene gav politiet grundlag for at mistænke ham for hæleri af disse effekter, som sammen med den fundne hash mv. blev beslaglagt som beviser i sagerne mod ham.

En patrulje aflagde kl. ca. 21.30 så et besøg hos en 63-årig mand fra Kalundborg, som blev fundet i besiddelse af 180 gram hash, digitalvægt, en såkaldt salgstelefon, en kniv, et femcifret pengebeløb formentlig stammende fra salg af euforiserende stoffer og endelig ca. 400 pakker cigaretter samt et kanonslag.

Også disse ulovlige effekter incl. pengene blev beslaglagt hos den 63-årige, der blev sigtet for overtrædelse af lov om euforiserende stoffer og fyrværkeriloven. Oprindelsen af de mange pakker cigaretter undersøges nu nærmere af politiet inden en eventuel sigtelse af den 63-årige.

Også narkokørsler afsløret

Under kørsel mellem de forskellige besøg forskellige steder i Kalundborg fik patruljerne også lejlighed til at standse en 40-årig mand fra Greve, der kl. 19.00 var fører af en personbil ad Nørre Alle i Kalundborg. Føreren blev sigtet for narkokørsel, da han kunne mistænkes for at være påvirket af kokain under kørslen. Han fik derfor i forbindelse med en kortvarig anholdelse udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer.

Føreren havde en 19-årig mand fra Kalundborg med som passager. Ved kontrollen af ham fandt politiet ham i besiddelse af en foldekniv, så den 19-årige blev sigtet for overtrædelse af knivloven, da han medbragte kniven uden noget anerkendelsesværdigt formål.

Kl. 21.00 kunne en af patruljerne sigte en 26-årig mand fra Kalundborg for narkokørsel i en personbil, som han førte ad Flakagervej. Politiet mistænkte ham for at være påvirket af hash under kørslen, og han var desuden i besiddelse af ca. et gram hash samt en joint, så han blev også sigtet for overtrædelse af lov om euforiserende stoffer. Den 26-årige fik i forbindelse med en kortvarig anholdelse udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer.

Kanonslag fundet i skraldespand

Beredskabet var også til stede i Kalundborg som led i den almindelige patruljering og fik en opgave kl. 15.16, efter at en anmelder havde fundet en pose med flere kanonslag i en skraldespand ved togstationen. Patruljen sikrede posen, der indeholdt fire kanonslag, som blev medtaget med henblik på senere destruktion.

Del